Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nye Orklahallen: Klatrehall i front - bane 3 i vest

hall2_1.jpgArbeidsgruppa for ny bane 3 og klatrehall i Orklahallen legger nå fram et forslag til utbygging for Orkdal kommune. OIF, Fjellsportklubben og de andre aktørene går for følgende løsning: Ny bane 3 mot vest, ikke der Gammelhallen ligger. Klatrehall foran dagens inngangsparti (bildet).

Forslaget til plassering av klatrehallen vil muligens overraske enkelte. Det har tidligere vært diskutert å bygge den mot Tverradkomsten/OTI. Klatresentret blir 15 meter høyt.

2009bilder_018_1.jpgDet var lenge oppfattet som selvsagt å rive Gammelhallen og bygge ny bane 3 på samme sted. Men etter grundige vurderinger er arbeidsgruppa klar i sin konklusjon: En ny bane 3 må bygges på motsatt side av hallen (bildet). En av fordelene er tre sammenhengende spilleflater.

Det er uklart hva Gammelhallen eventuelt kan brukes til. Arbeidsgruppa foreslår også å utvide det såkalte vrimlearealet med 115 kvm i to etasjer, altså med 230 kvm. Det vil gjøre Orklahallen til et triveligere møtested for alle.

Konsulentselskapet Asplan Viak kommer snart med en mer detaljert plan basert på disse anbefalingene. Hele prosjektet skal kostnadsberegnes.

Det blir etter alt å dømme politisk behandling av utbygginga i løpet av høsten. Flere partier, inkludert Orkdalslista, ønsker å få bane 3 inn på neste års budsjett. Ny bane 3 er tidligere kalkulert til ca 12 millioner kroner.

Orkla Fjellsportklubb har langt på vei ferdigfinansiert klatrehallen. Den siste tida har klubben jobbet med mulighetene for å få refundert moms ved ei utbygging, slik Orkdal IL gjorde det på Orkdalsbanken stadion. Momsen utgjør 25 prosent.

Også klatrehallen er tidligere kalkulert til 12 millioner kroner.

 

 

Publisert 16.09.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse