Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

De forbereder Markaløypa på vinteren

brumarka2_1.jpgI sommer og høst har dugnadsgjengen i OIF på nytt gjort en kjempejobb i Ulvåsmarka. Skitraséen via Kvitsteinan, Lomtjønna og Hølbekken skjuler hele 33 bruer og mindre platter over grøfter og bekker. Sju av disse er nå skiftet eller utbedret for å gi bredde nok til den nye løypemaskina. Karene har i tilegg laget ei ny bru.

Du ser ikke hva slags arbeid som er gjort når du går på ski. Da dekker snøen alle installasjonene som dugnadsfolkene får på plass i løpet av sommerhalvåret.

Atle Wormdal har ansvaret for den såkalte Sainnen-løypa. Olav Jønsberg fungerer som entusiastisk arbeidsleder. To av de mest trofaste sliterne er Tormod Jønsberg og Svein Lorentzen.

brumarka1_1.jpgPå bildet pågår arbeid på traséen nær kraftlinja mellom Seljan og Hølbekken.

Jønsberg, Lorentzen & co legger ned mange arbeidstimer i marka. I tillegg kommer rodemenn som rydder sine faste strekninger av løypetraséen for ettervekst av busker og trær.

Løypemaskina som OIF kjøpte sist vinter er 3,80 meter bred. Derfor måtte flere bruer utvides.

Ulvåsmarka er glimrende tilrettelagt med skilting, trimkasser og tørre traseer også sommers tid takket være OIF. OIFs stikomité har tidligere fått Orkanger Vels trivselspris som takk for innsatsen.

Husk at noen har vært før deg og ordnet opp neste gang du går på tur. Og vær sikker på at vinteren i Markaløypa blir like fin som på bildet under. Men det haster ikke riktig ennå...

14022009145_2.jpg

 

 

Publisert 17.09.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse