Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Lag ditt eget Orkanger på PCen

3dview_1.pngNå kan du bygge din egen versjon av Orkanger. Her finner du en direkte link til spillet SIM Orkdal.
De første har allerede begynt å leke. "Bilfri", "Idrett og sentrum", "Moabitter" og "Klatrebyen" er blant de første eksperimentene som du kan kikke på.
Noen ønsker seg kulturhus som nytt signalbygg.

 

Med all respekt må de foreløpige eksperimentene sies å være ganske primitive. Og kanskje blir SIM Orkdal mer leketøy enn verktøy.

Rokoll5_2.jpgMen tanken er å inspirere og å skape debatt om framtidas Orkanger (bildet). Det skal også lages en skolepakke. Data-animasjonen heter SIM Orkdal, men den viser kun Orkanger. Det er her sentrum skal ligge.

På SIM Orkdal-sida kan du studere andres modeller. Du kan også kommentere dem. Det er mulig å zoome og dreie på de tredimensjonale bildene av Orkanger. Morsomt. Bare prøv.

Skal du lage ditt eget Orkanger, må du logge deg inn. Du får brukernavn og passord ved å registrere deg. Her er hovedsida til Orkdal 2040. Øverst til høyre ligger funksjoner for registrering og innlogging.

Andre funksjoner:
INNSPILL:
Midt på hovedsida til Orkdal 2040 ligger en rosa knapp for innspill. Her er det plass til 1000 tegn. Innspillet ditt går til prosjektledelsen. Du trenger ikke være innlogget.

KOMMENTARER:
Du sender en kommentar til andres artikler eller kommentarer ved å klikke på det aktuelle innlegget. Da kommer det opp en boks. Her er det plass til 500 tegn. Du trenger ikke være innlogget.

FORUMINNLEGG:
Dette er et diskusjonsforum. Du må være innlogget for å delta. Det krever altså registrering via mail for å få brukernavn og passord.

ARTIKLER:
Dette er lengre innlegg. Send dem på mail til postmottak@orkdal.kommune.no Merk mailen "Til Orkdal 2040". Prosjektledelsen legger ut aktuelle artikler slik at andre kan lese dem og gi kommentarer.

Siste artikkel (pr torsdag kveld) er et interessant innspill om arealbruk på Orkanger fra Per Opøyen. Per ser blant annet for seg at villaområdet langs Rosenvikveien og Jernbanegata på sikt må vike plass for sentrumslignende bebyggelse.

defaultimage.gifNest siste artikkel er Torstein Larsens forslag om gågate. Det sier  ingen ting om hvor bussene i så fall skal kjøre i miljøkommunen Orkdal, men det kan diskuteres.

PS: Torsdag har kommentarfunksjonen ikke virket, så Torstein slipper motbør inntil videre. Orkdal 2040 har lovt å fikse feilen kjapt.

 

 

 

 

Publisert 10.09.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse