Besøkstall

40 690 denne måneden

21 871 808 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OIF håndball tapte på Ap/DDE-festen

handball1_1.jpg220 unge håndballspillere inntok Orklahallen lørdag, bare timer etter at DDE og festdeltakerne dro hjem. OIF håndball komprimerte turneringa og anslår å ha mistet ca 20 000 kroner i forventet inntekt. OIL har trolig tjent minst 100 000 kroner på en eksklusiv økonomisk avtale med Arbeiderpartiet. Avtalen med det politiske partiet er fortsatt hemmelig.

Ifølge leder Øyvind Togstad i OIF håndball hadde OIF budsjettert med ca. 40 000 i overskudd på Prix cup. Turneringa ble krympet på grunn av det mye omtalte fest/valgkamparrangementet i regi av OIL og Arbeiderpartiet.

Det gir i stedet et antatt overskudd på ca. 15 000 kroner. Men turneringa gikk bra, og hallen så stort sett grei ut etter festen:

- Vi har fått noen få klager, blant annet på øl-lukt. Vi skriver en rapport til Orklahallen om det, sier Togstad.

OIL/AP/DDE-saken skapte uro fordi arrangementet delvis rammet OIF, og fordi Arbeiderpartiet har inngått en avtale som favoriserer ett av lagene i Orkdal.

Stortingsrepresentant og medlem i Idrettsforbundets styre, Jorodd Asphjell, representerte i praksis både partiet sitt og idrettslaget sitt da han forhandlet med Orklahallen om redusert leie.

Etterpå gikk Arbeiderpartiet ut og sa at arrangementet skulle splittes for å unngå mistanker om samrøre. Men det har ikke skjedd.

Den følgende teksten vil muligens utløse anklager om misunnelse og forsøk på å skape bygdastrid. Det får stå sin prøve. Saken reiser viktige spørsmål om integritet enten man støtter OIF eller OIL:

* Både idrettslag og politiske partier skal opptre åpent om økonomiske forhold. AP og OIL har inngått en hemmelig avtale.

* Et politisk parti skal ikke favorisere idrettslaget til egne tillitsvalgte. Sør-Trøndelag Arbeiderparti har inngått en eksklusiv avtale med Jorodd Asphjells idrettslag, og holdt alle andre utenfor.

Dette skaper mistenksomhet, og det skader det samarbeidet idretten i Orkdal forsøker å etablere - blant annet for å redde Orkla FK.

Hemmelighetskremmeri åpner dessuten for usunn økonomisk triksing. I hvert fall skaper det rykter om slikt.

Hva tjener så Orkdal IL på koblingen av statsminister Jens Stoltenberg og DDE-fest? Det avhenger nettopp av innholdet i den hemmelige avtalen.

handb2_1.jpgEn mulighet er at AP og OIL deler honoraret til DDE 50/50. Da kan det hevdes at Arbeiderpartiet har sørget for at OIL får DDE til halv pris - mot visse tjenester som teknisk arrangør for valgkampshowet.

En annen mulighet er at OIL også har fått en form for underskuddsgaranti fra Arbeiderpartiet. I så fall er det et privilegium av stor verdi. 

Avtalen er altså hemmelig. Men billettene kostet 350 kroner. Og:

* Uoffisielt kostet DDE 350 000.
* Uoffisielt ble det solgt ca. 600 billetter.
* Uoffisielt måtte OIL selge 450 billetter før man begynte å tjene penger.

I så fall hadde Orkdal IL drøyt 50 000 i fortjeneste på billettsalget. I tillegg kommer salg av øl og vin.

Ifølge søknaden om skjenkjebevilling var det ventet 1800 besøkende. Da ville overskuddet på billettene alene nærmet seg en halv million.

Men så spørs det hva Arbeiderpartiet eventuelt skulle ha tilbake av egne utlegg ved en slik suksess.

For øvrig er det solgt billetter til redusert pris til fagforeninger. Ei avdeling av Fellesforbundet har kjøpt 50 billetter til 250 kroner stykket. Og dette var altså til OILs fest. AP hadde offisielt ikke noe med den å gjøre.

Det er prinsippene mot kameraderi, og for åpenhet og likebehandling som gjør dette til en sak som fortjener oppmerksomhet.

At Jorodd Asphjell brukte nettverket sitt til å få statsministeren til Orklahallen er selvsagt utmerket. Men det ville skapt furore om feks Trond Giske koblet AP og Nardo IL for å skaffe Nardo IL gevinst på partiets valgkamp.

Til slutt:
Orkangervel.no skriver om mangelen på åpenhet fordi ingen andre gjør det. Velforeninga arbeider dessuten for Orkanger, inkludert OIF. OIF ble ufrivillig part i saken.

Hans Kringstad

 

 

Publisert 05.09.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse