Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger spres videre

Lidl. Foto: Hans KringstadOrkdalslista, Høyre, Senterpartiet og FrP sørget 14.mai for å spre handelen på Orkanger ytterligere. I strid med reguleringsplanen vedtok disse partiene at det blant annet skal tillates en vanlig baderoms- og rørleggerbutikk (Comfort) på Grønøra Industriområde. Samtidig står handelslokaler tomme i "sentrum" (bildet).

I tillegg til Comfort får selskapene Albert E. Olsen og Würth AS starte salg fra det nye "ODV-bygget" på Grønøra etter vedtaket i Hovedutvalg for forvaltning.

Rådmannen påpekte at disse butikkene ikke skal kunne etableres utenfor den streken som markerer handelssentrum. Rådmannen foreslo å utsette saken inntil man klarte å definere klarere hva slags salgsvirksomhet som eventuelt skal kunne tillates på industriområdet.

Geir Inge Singstad (H) foreslo i stedet omgående å gi dispensasjon fra de reglene politikerne selv har vedtatt. Bare Ap, Venstre og KrF fulgte rådet fra rådmannen. Og resultatet ble nok en gang at politikerne i Orkdal stemte imot sin egen plan med én stemmes overvekt.

Det samme skjedde i den velkjente Europris-saken på Bårdshaug.

Vedtaket 14.mai kan føre til en rekke nye etableringer av handel utenfor sentrum. Singstads argument for å tillate butikker på industriområdet var risikoen for forskjellsbehandling, ettersom Pro Industrier allerede har salg på Grønøra.

Alle som ønsker å drive eller leie ut til handel på Grønøra kan nå vise til vedtaket 14.mai, og hevde at de blir diskriminert hvis de ikke får dispensasjon.

Vedtaket kommer samtidig som kommunen er invitert til å lage en helhetlig og langsiktig plan for å hindre spredning av salg og andre sentrumsfuksjoner.

Orkdalslista, Senterpartiet og FrP har tradisjon for å stemme for spredning, selv om alle partier sier at de ønsker samling.

 

 

Publisert 18.05.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse