Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OIF vil ha svar fra OIL om Knyken

Sirkustomta_008_2.jpgOIF ber om at Idrettsrådet kalles inn for at OIL skal orientere om planene i Knyken. Ledelsen i OIF er oppgitt over at OIL har søkt Orkdal kommune om 7 millioner i støtte uten at saken er behandlet i Idrettsrådet. OIF reagerer fordi slike prosjekter skal inn i idrettens planer forst. Søknaden kan føre til at Idrettsparken (bildet) og Orklahallen igjen blir akterutseilt. OIF har lagt ut denne informasjonen.
Leder i OIL er identisk med leder i Idrettsrådet. Rådet er et samarbeidsorgan for alle idrettslagene i kommunen.
Orkangervel.no har skrevet dette om saken tidligere.

 

Knyken er den siste i en rekke konfliktfylte saker rundt idretten i Orkdal.

I desember var OIF forarget over saksbehandlinga da idrettsrådets (og OILs) leder via mail samlet støtte for å utrede hall pà Follo i stedet for bane 3 i Orklahallen.

Utgangspunktet for utspillet var for øvrig helt misvisende kalkyler.

OIF og Orkdal IL er uenige om veien videre for samarbeidsklubben Orkla FK. OIL har sagt nei til å innlemme ungdomsfotballen i Orkla, noe blant andre tidligere RBK-trener Bjørn Hansen mener må til for å lykkes.

Orkla FKs framtid henger trolig i en tynn tråd. OIF ønsker å satse på Orkla, men kan paradoksalt nok få skylda for å velte klubben. Det skyldes en strid mellom OIF og Orkla om kunstgrasbanen, som de to klubbene eier sammen.

Striden kan ende med sammenbrudd for OFK. Uenigheten gjelder penger og byrdefordeling. OIF mener klubben urettmessig subsidierer Orkla via kunstgrasbanen. Orkla FK er uenig.

Striden rundt Arbeiderpartiets valgmøte og Orkdal ILs fest i Orklahallen 4.september har forsuret samarbeidsklimaet ytterligere. Orkdal IL har en hemmelig avtale om økonomien med fylkeslaget til landets største parti - og det største partiet i Orkdal. Avtalen rammer OIF håndball.

Også forhold rundt Orkdalsbanken stadion er omstridt. Orkdal IL har en hemmelig sponsoravtrale med Orkdal sparebank, mens OIF har slitt i mange år for å få satt opp en tribune og et dusj- og garderobeanlegg i kommunens sentralanlegg Idrettsparken - som er eid av kommunen.

Orkdal kommune vil ha innsyn i Orkdalsbanken stadions regnskap og budsjett i forbindelse med en søknad om fem millioner kroner i garanti for lån i Orkdalsbanken.

 

Som meldt i gjesteboka har for òvrig Orkla FK nà trukket andrelaget sitt fra serien. Regionens satsingsklubb sitter dermed tilbake med to lag pà herresida: Ett lag som ligger an til nedrykk til 4.divisjon, og et kompislag som uoffisielt kaller seg Fannrem Fotballklubb i 5.divisjon.

 

 

 

 

Publisert 12.08.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse