Besøkstall

5 644 denne måneden

5 516 601 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdal vil ikke slippe forfatter

images_2.jpgOrkdal kommune mener historiker Yngvar Skjæveland (bildet) ikke kan trekke seg som forfatter av bind tre av Orkdalshistoria. Skjæveland mener derimot han har retten på sin side, selv om han medgir at det er svært uheldig at han slutter. Dermed har det oppstått en tvist som kan forsinke og forringe et av de mest ambisiøse kulturprosjekter noen gang i Orkdal.

Bokprosjektet har et samlet budsjett på over ti millioner kroner, hvorav ca halvparten er tenkt dekt inn via salg og sponsorer.

Det er engasjert en arkeolog og fire profesjonelle historikere til å samle stoff og skrive bokverket.

Det første bindet skal komme neste år, de tre siste i perioden 2011 til 2013.

Yngvar Skjæveland er engasjert som såkalt oppdragdsforsker for å skrive boka om Orkdal fra 1838 til 1920.

Orkangervel.no skrev tidligere i sommer om Skjævelands overraskende oppsigelse. Den ble varslet med en måneds frist og begrunnet med at han hadde fått fast stilling.

Administrasjonen i Orkdal innkalte øyeblikkelig Skjæveland til møte. Kommunens syn er at han ikke har gyldig grunn til å bryte kontrakten, men må gjennomføre oppdraget.

Forfatteren har kontaktet flere juridiske rådgivere etter møtet. De støtter ham på at han kan si opp. En løsning kan bli at forfatterne av bind to og fire samarbeider om å skrive bind tre.

 

 

Publisert 05.08.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse