Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Fullt av ledige leiligheter på Orkanger

r__mme1_1.jpgBoligmarkedet løsner angivelig, men foreløpig ikke på Orkanger. Her kan du velge og vrake i leiligheter. På Rømme Amfi (bildet) blir det nå gjort forsøkt å selge leilighetene etter konkursen i Orkdal boligbyggelag. Og Orkla Utbyggingsselskap har ikke fått kjøpere som gjør det mulig å starte bygging av 24 prosjekterte leiligheter langs Søster Signes vei.

Her er en oversikt, som riktignok ikke er komplett:

Rømme Amfi er det største prosjektet:
Her står lelilighetene i tre splitter nye bygg tomme etter kollapsen i boligbyggelaget. Bare tre av 20 leiligheter var solgt da boligbyggelaget startet bygging.
Orkdal sparebank har tatt over prosjektet. Disse leilighetene er gjort om til selveiere. De første byggetrinnene var borettslagsleligheter.

Fem typer leiligheter er lagt ut for salg. Prisen er fra 1 450 000 (51 kvm) til 2 600 000 (107 kvm). Detaljene finner du her.

Søster Signes vei/Willmannsveien:
Her er det prosjektert hele 24 leiligheter fordelt på to nye bygg. Eier er Orkla Utbyggingsselskap. Selskapet sliter med manglende salg etter finanskrisen. Uten forhåndssalg er det ikke mulig å finansiere prosjektet.

s__stersign_1.jpgI et brev til Orkdal kommune blir det søkt om utsettelse for byggesaksgebyrer. I brevet heter det at man har tro på at markedet tar seg opp, og at prosjektet blir gjennomført enten ved salg til en annen aktør, eller i regi av Orkla Utbyggingsselskap. Selskapet har kjøpt tomter og hus i Søster Signes vei (bildet) som etter planen skal rives for å gjøre plass til nybygg.

Orkdal sparebank er involvert også her.

Orkdalsveien 45 (Svensson-bygget):
Tre leiligheter står fortsatt usolgt. Prisene ligger på fra 1 690 000 (75 kvm) til 2 350 000 kroner (117 kvm). Detaljer ligger her.

Strandveien 26:
To leiligheter har ligget ute for salg lenge. Den største er priset til 2 490 000 (126 kvm). Den minste koster 1 590 000 (63 kvm).

Alle disse er ubrukte leligheter. I tillegg finnes det brukte leiligheter til salgs blant annet på Strandheim terrasse, i Blåsmo-blokka, i Orkdalsveien (over tidligere Gale Arne, der det nå blir legekontor) og i Tverradkomsten. Enkelte har vært ute på markedet i flere måneder.

Her er oversikten for Orkdal på finn.no pr.3.august.

Et enkelt regnestykke viser at kvadratmeterprisen er høyest for nybygde leiligheter ved Rømme Amfi. Et spesielt trekk ved dette prosjektet er altså at komplekset nå vil bestå av både borettslagsleiligheter og selveiere - som en følge av konkursen i boligbyggelaget.

Et annet moment er at salget av leiligheter går tregt trass i ett års byggeforbud.

Og et tredje poeng er at Orkdal sparebank som kreditor nå er en svært stor aktør på eiendomsmarkedet på Orkanger.

 

 

Publisert 03.08.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

geir olav vormdal myhre 19.05.2012 23:57
hejdu. jeg er veldig nysgjerri på om det er noen ledige leiligheter i orkanger. ?

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse