Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ugras i stedet for boliger: Vil fortsatt ikke bygge

tunet_2.jpgInvestoren overtalte det politiske flertallet i Orkdal: Thamshavntunet (bildet) ved Strandheim ble boligområde i stedet for friareal. Men fire år senere er det fortsatt bare ugras på tomta - hundekjeks, ikke hus. Nå ber eiendomsutvikler Roger Grindflaten fra Klæbu om enda ett års utsettelse. Fristen for byggestart gikk ut i juni.

 

Det er prosjektert to bygg med flere leligheter på Thamshavntunet. Tomta ligger rett sør for Strandheim terrasse - like nedenfor gamle Orkanger stasjon.

Historien er interessant:

Et enstemmig Orkdal kommunestyre hadde nettopp vedtatt den nye kommuneplanen da en investor kastet sine øyne på tomta. Den var regulert til friområde. Og i den nye kommuneplanen presiserte politikerne behovet for å ta vare på grøntområder i sentrum.

Men det var planen. Virkeligheten i Orkdal er ofte annerledes. Så det politiske flertallet fant i 2005 grunn til å omregulere fra friareal til bolig - altså motsatt av det erklærte målet i den overordnede planen.

Etter en del fram og tilbake godkjente kommunen to planlagte leilighetsbygg som skal ta hensyn til stilen ved den tomme Orkanger stasjon. Utbyggeren lokket også med å sette av rikelig med lekeareal.

Orkdal kommune ga en såkalt rammetillatelse i juni 2006. Siden den gang har ingenting skjedd. Fristen gikk ut i juni. Nå søker arkitektkontoret Panark om en ny frist 13.juni 2010 på vegne av tomteeieren.

Begrunnelsen er denne: Boligmarkedet var så vanskelig på Orkanger i 2006.

Og hva med 2007? Det har vel aldri vært bedre. Vel, vel...

Hele søknaden kan du lese selv her.

Bak selskapet Thamshavntunet AS står investoren Roger Grindflaten fra Klæbu, som hadde 6-7 millioner kroner i både inntekt og formue i 2007.

Boliger_juli08_005_1.jpgGrindflaten er omtalt i Adressa i forbindelse med spekulative oppkjøp av leiligheter. Metoden er massekjøp med rabatt før bygging, og deretter raskt videresalg med stor fortjeneste.

En annen investor, Martin Tangen Gudmundsen, har flere sentrale eiendommer på Orkanger som forfaller eller står ubrukt. Også Orkanger stasjon (bildet), som er nærmeste nabo til Thamshavntunet, lider denne skjebnen.

 

 

Publisert 31.07.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse