Besøkstall

171 121 denne måneden

15 242 138 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Christian Falch

Morn ja! E dokk her ennå ja?

Har dokk itj nå anna å finn på? Kjempegreier det!

I dag ska vi møt han som går rundt å filme det som skjer av arrangement og høydepunkt på Orkanger. Han e også i gang med en dokumentarfilm som vi e veldig spent på.

Dessuten e han en av dæm æ kjenne som har flest c’a og h’a i navnet sett!

Christian Falch folkens:

senor_falch_1.jpg1. Ka e favorittplata di "of all times" Christian?

Det er kanskje ikke den plata som har betydd aller mest for meg som person, men er nok det albumet jeg har hørt desidert mest på og som inneholder låtene som har gitt meg tilnærmet religiøse følelser når de har blitt framført live. Svaret er kort (?) og godt Blind Guardian med "Nightfall in Middle-Earth".

2. Ka e det som e så enormt med akkurat den plata?

Kunne skrevet doktoravhandling om nettopp det, men skal prøve å fatte meg i korthet. Først og fremst : Dette er et konseptalbum som er basert på Tolkiens "Silmarillion". Alle som liker den boka vil finne et utall av detaljer på dette albumet som viser at bandet virkelig vet hva de driver med. Noe annet som stikker seg ut på plata er trommespillet. Thomen Stauch slår ikke på trommer, han spiller trommer. Makan til intelligent trommis skal du lete lenge etter. Vokalisten er av den typen som man enten elsker eller hater. For de som er våkne nok til å høre genipotensialet i måten han forteller på mens han synger, så er vokalsporet nok til å bli forelsket i denne plata. "Nightfall in Middle-Earth" er proppfull av atmosfære. Alt fra de alviske toner ( er som balsam for ørene ), til de aggressive partiene som gir lytteren mentale bilder av illsinte hærskarer og tyraniske despoter. Med andre ord, denne plata har aboslutt alt!

Blind_Guardian_1.jpg3. Utgivelsesår?

Merkelig nok kom denne ut i 1998 - på den tiden denne genren var på sitt svakeste. Jeg oppdaga bandet året etter, har hørt plata et usunt antall ganger, men får fortsatt akkurat den samme feelingen som før. Det er det ikke mange band som klarer!

4. E det en spesiell låt som peke sæ ut?

Siden du sikkert ikke tar nei som et svar så må jeg nok svare tittellåta "Nightfall". Rett og slett udødelig og episk!

5. Ellers da, ka høre du på for tia?

Hører veldig mye på Keep of Kalessin - de har vel aldri laget så mye som ei dårlig låt siden 1994, så hele diskografien kan enkelt pløyes gjennom på en kveld. Keep of Kalessin har også noe av den samme tiltrekkingskraften på meg som det Blind Guardian har. De veklser mellom det vakre, episke og aggressive og har evnen til å fremkalle mentale bilder som ingen Hollywood-film kan måle seg med. På toppen av dette kommer selvsagt musikalske evner som kan få enhver musiker til å miste livsgnisten.

6. Ka e den desidert verste låta du veit?

Det er den der med Cornelis Vreeswijk...Har aldri brydd meg om å finne ut hva sangen kalles, men det er hvertfall noen irriterende unger som synger "nænænænænænænænænæææææ" inni der.  Jeg dør bittelitt innvendig hver gang jeg hører den sangen, vet ikke hvorfor.

7. Eventuelt (det værra sæ musikk eller nå anna for den del):

Tja, fotball interesserer meg ikke i det minste så det må nok naturligvis bli den der dokumentarfilmen da. Vet at mange gleder seg til å se og det synes jeg er kjempeartig, men alle sammen kan trøste seg med at det er ingen som gleder seg mer enn meg....!

Takk ska du ha Christian!

PS: Prøv å få med dokk den nye video'n te en av Orkangers mange stoltheter: The Boogiemen Inc "You aint got nothing". Helt enorm låt og ditto video (som Christian har laga)!!

PPP

 
 

 

Publisert 25.07.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse