Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdalshistoria mister forfatter

defaultimage_2_1.jpgDet prestisjefylte prosjektet "Orkdalshistoria i ny drakt" har mistet en av forfatterne. Historiker Yngve Skjæveland (nummer to fra høyre; foto Orkdal kommune) sier opp engasjementet i Orkdal fordi han har fått fast jobb. Skjæveland skulle skrive bind 3. Det omhandler perioden 1838 til 1920, og dermed Thams-epoken med den første industrien på Orkanger. 

"Orkdalshistoria" er en ambisiøs satsing for å dokumentere den lokale historien ved hjelp av profesjonelle forfattere. En av de innleide forfatterne er arkeolog, de fire andre er historikere.

Bildet over viser alle fem da de ble presentert på en kulturkveld i fjor høst.

Silje Elisabeth Fretheim og Torgeir Ekerholt Sæveraas skriver det første bindet - Fra istid til 1600.

Svein Henrik Pedersen skal skrive bind 2, som strekker seg fra 1600 til 1837.

Astrid Wale har ansvaret for perioden fra 1920 og fram til i dag.

images_2.jpgNå må det skaffes en ny forfatter for bind 3. Yngve Skjæveland (bildet) har bedt om å få avslutte ved utgangen av juli. Han beklager  at oppsigelsen er svært uheldig for prosjektet, men lover å hjelpe den som overtar, og å overlevere alt innsamlet materiale.

Skjæveland har fått fast jobb som førsteamanuensis ved Dronning Mauds Minne Høgskole i Trondheim. Han skrev for øvrig doktorgraden sin om jernbane på 1800-tallet, altså forløperne til Thamshavnbanen som sikkert får mye omtale i det historiske verket.

Første bind skal etter planen komme neste år. De tre neste bøkene er planlagt utgitt i perioden 2011 til 2013.

Prosjektet startet våren 2007. Det har et budsjett på over ti millioner kroner. Fem millioner er forutsatt dekt inn via boksalg og sponsormidler.

 

 

 

 

 

Publisert 21.07.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse