Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Mer hærverk på Orkanger

skur_1_1.jpg

I helga ble busskuret ved Orkanger barneskole nok en gang knust. En stein fra barneskolen har gått tvers gjennom glasset, som er pulverisert. Glassbitene ligger strødd som krystall ut over fortauet.
En søndagstur i Orkangers gater er en blandet opplevelse. Det veksler mellom idyll på den ene siden,  og hærverk og forfall på den andre. Flere bilder følger.

Solbugården er en av praktgårdene på Orkanger. Familien Solbu solgte for noen år siden etter å ha stelt den med stor omsorg i flere generasjoner. Det er lagt nytt tak på den ærverdige bygningen, men ellers er den preget av forfall. Ei rute er knust. Glassrester ligger på asfalten. Noe av huset er utleid, men mesteparten står tomt:

solbu_1.jpg

Rett over gata finner vi det såkalte Corner-bygget, der det en gang i tida var café (Corner) på hjørnet mellom Orkdalsveien og Kåresgata.
Bygget står som et et minnesmerke over den skandaløse konkursen i Orkdal Boligbyggelag. Boligbyggelagets nye ledelse kjøpte huset til overpris. Konkursboet solgte det for en million mindre. I mellomtida var all innmat revet ut. Ingen bor her i dag:

corner_1.jpg

Litt lenger ned i Kåresgata ser du Henden-gården. På 1960-tallet drev familien Henden kolonialforretning her i konkurranse med mange andre butikker i samme gate. I dag står butikklokalet i første etasje tomt. Hele bygget er et trist syn:

henden_1.jpg

En spasertur forteller hvordan Orkanger sliter mot presset fra kjøpesentrene i randsonen rundt det såkalte sentrum. Det blir kortere mellom de tomme lokalene jo lenger ned på Orkanger du kommer. I Dahlgården står to lokaler tomme. Todal-bygget er også ledig, for å nevne to eksempler i den nordligste delen Middelskolen_003_1.jpgav Orkdalsveien.
Og på Hov står investor Martin Tangen Gudmundsens nye tomannsbolig fortsatt og griner mot folk med svarte vinduer og naken betong - i likhet med blant annet brannstasjonen han fikk kjøpe av Orkdal kommune.

Ett lyspunkt er Middelskolen. Firmaet ARTO AS har omsider gitt etter for kommunens trusler om saftige tvangsbøter. Nye vinduer er på plass på fasaden, og i dag (søndag) ble det også jobbet inne i bakgården. Den ser bedre ut nå enn på bildet til høyre.
Så vil tiden vise om Middelskolen snart huser mennesker igjen i stedet for villkatter:

middel_1.jpg

 

 

Publisert 19.07.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse