Besøkstall

70 068 denne måneden

35 957 104 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Idrettsparken kan bli EM-arena

Sirkustomta_022_2_1.jpgIdrettsparken blir treningsanlegg dersom Norge/Sverige får fotball-EM i 2016. Det betyr at noen av verdens beste fotballspillere kommer til Orkanger sammen med verdenspressen. Trøndelag fotballkrets har allerede plukket ut Idrettsparken og Øverlands Minde på Stjørdal som treningsbaner ved EM-byen Trondheim, ifølge leder Morten Wolden i fotballkretsen.

Norge/Sverige konkurrerer med Italia, Frankrike og Tyrkia om å få fotball-EM i 2016. Søknaden blir avgjort 27.mai neste år.

Trondheim og Lerkendal er allerede klar som EM-arena. I tillegg har Norges Fotballforbund gitt fotballkretsen beskjed om å velge ut to treningsanlegg nær Trondheim. Valget falt altså på Orkanger og Stjørdal.

Betydningen av historiske hendelser er vanskelige å sammenligne. Men skulle EM-sirkuset komme til Orkanger, blir det en av de største begivenheter noen gang i dalføret.

Som idrettsarrangement er fotball-EM verdens tredje største, bare slått av fotball-VM og sommer-OL. Altså større målt i interesse og omsetning enn for eksempel vinter-OL.

Også treningsanleggene får enorm oppmerksomhet. Her ligger landslag og forbereder seg foran kampene, mens TV og aviser følger med.

Idrettsparken har naturgress, noe som er en forutsetning. Den mangler tribuner, som også er en betingelse.

- Men det foreligger planer om tribuner og et moderne dusj- og garderobeanlegg. Det er nok for oss at planene er der, sier Morten Wolden, leder i fotballkretsen og mangeårig nabo til Idrettsparken.

Idrettsparken_004_3.jpgOrkdal kommune eier Idrettsparken. Det er så langt bare satt  av to millioner kroner til tribuneanlegg med garderober. Anlegget er kostnadsberegnet til 12 millioner.

EM-deltakerne vil nok ikke finne seg til rette i dusjanlegget i den gamle fraukjelleren på Nedre Rømme, selv om det ble vurdert som  veldig fint ved åpningen i 1956.

 

Publisert 18.07.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse