Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Fortsatt hemmelig øko-avtale Ap/OIL/DDE

DDE_1.jpgLeiekontrakten for det kombinerte arrangementet Jens Stoltenberg-tale/DDE-fest i Orklahallen skal splittes mellom Sør-Trøndelag Arbeiderparti og OIL. Men den økonomiske avtalen mellom Ap og OIL eksisterer fortsatt. Og den er like hemmelig som før. Det KAN for eksempel bety at Arbeiderpartiet subsidierer Orkdal IL - som deretter bruker Ap-støtten for å tjene penger på DDE, øl og vin. Festen fortrenger barnehåndball i regi av OIF.

Det MÅ ikke nødvendigvis være slik at Arbeiderpartiet gir Orkdal IL økonomiske fordeler. Men mangel på åpenhet gjør det naturlig å stille disse spørsmålene:

* Deler Arbeiderpartiet og Orkdal IL utgiftene til DDE 50/50? I så fall har Orkdal IL fått DDE til halv pris.

images.jpg* Eller kanskje er avtalen slik at Arbeiderpartiet garanterer Orkdal IL mot underskudd?

* Hva får egentlig Orkdal IL for å være "teknisk arrangør" for Jens Stoltenbergs valgkamparrangement? Hadde Orkdal AP vært en mer naturlig partner enn Orkdal IL?

Sør- Trøndelag Arbeiderparti (ved sekretær Tore Nordseth) forklarer samarbeidet slik: Orkdal IL har fått avtalen med Ap fordi idrettslaget hadde idéen til hele opplegget. OIL leide hallen, inngikk avtale med DDE - og kontaktet deretter Arbeiderpartiet.

orkdalil.jpgMen i et intervju med Jorodd Asphjell i ST denne uka sto det tvert imot at det var Ap (ved Asphjell) som tok initiativet for å få statsministeren til bygda.

Begge versjone kan ikke være riktige. Initiativ og rekkefølge er interessant fordi:

* Det kan se ut som at landets største parti gir privilegier til et idrettslag frontet av en av sine egne stortingsrepresentanter.

* Eller: Det kan tenkes at en av landets stortingsrepresentanter har brukt partiet for å gi sitt eget idrettslag fordeler. 

oif_1.jpgOIF har som kjent redusert en håndballturnering for barn og unge i den tro at det var Ap som skulle ha Orklahallen om kvelden. Og så var det Orkdal IL - riktignok i økonomisk samarbeid med Ap, og med Ap som formell leietaker.

Fylkessekretær Tore Nordseth svarte følgende da Knut Even Wormdal ba om en avklaring på dette samrøret:

"Når det gjelder de økonomiske forhold mellom Sør-Trøndelag Arbeiderparti og Orkdal IL så håper vi på forståelse for at dette er en avtale mellom to parter som vi ikke kan utlevere."

file33_1.DHvorfor er det så farlig?

Åpenhet er en forutsetning for et sunt demokrati og konstruktivt samarbeid både mellom politiske partier og frivillige lag og organisasjoner.

Mangel på åpenhet skaper mistro, mistenksomhet og motsetninger.

Det Norske Arbeiderparti har for øvrig programfestet et mål om å gjøre idrett til alkoholfri sone. I Orklahallen har Arbeiderpartiet inngått et teknisk og økonomisk samarbeid som gjør at ett idrettslag (OIL) selger øl og vin når et annet idrettslag (OIF) skulle ha arrangert håndballturnering for barn. Det skjer i valgkampen.

Hans Kringstad

 

Publisert 11.07.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse