Besøkstall

57 935 denne måneden

16 197 074 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Arboretet i Hovslund

Hovslund_013_2.jpgArboretet i Hovslund har lenge vært en glemt og bortgjemt perle på Orkanger. Siden høsten 2008 har Orkanger Vel i samarbeid med Orkanger ungdomsskole forsøkt å få Hovslund fram fra glemselen. Dette er en fredelig plett med mange plantede treslag og fin utsikt over Orkanger.

Orkanger Vel har satt opp informasjonstavle med oversikt over alle treslagene. I tillegg er det plassert skilt ved hver art som forteller om det enkelte treslagets egenskaper.

Velforeninga har også gruset opp stiene. Fra 2012 har vi samarbeidet med Storåsfeltet Vel, som holder til i området.

I 2009 laget Orkanger Vel oversikt med informasjon om alle treslagene i arboretet. Vi fikk spesiallaget skilt i metall. Reidar Omland og Orkanger ungdomsskole monterte dem.

I dag kan du vandre i arboretet og lese om all slags trær som vokser der - både hjemlige og eksotiske.

Vi har også satt opp ei informasjonstavle med kart.

I 2011 inngikk Orkanger Vel en avtale med Storåsfeltet velforening om stell i Hovslund.

Orkanger Vel startet arbeidet i Hovslund allerede på 1980-tallet. Også da sto ungdomsskolen sentralt. Det ble laget en utplantingsplan. Ildsjelene fikk satt ned mer enn tredve treslag. Mange av disse er eksotiske og spennende. Andre er hjemlige, men like fine og interessante for det.

Både grunneier Johan Richter, gartner Lars Wormdal og Sør-Trøndelag skogselskap deltok. Tanken var å sikre noe av naturen når Hovsbakkan ble utbygd som boligområde, og å beholde den vesle skogen som et rekreasjonssted for befolkningen.

Hovslund var tidligere mye brukt på ekskursjoner for elevene ved skolen. Musikkorpset hadde lenge en danseplatt her. Og hoppbakkene Bratta og Dronninga lå i Hovslund. Her gikk også Orkangers første lysløype.

2009 var forrige gang arboretet fikk et løft: Vi høvlet og gruset opp veier og stier. Skolen ryddet i buskas og satte opp skilt. Vi satt også ut to nye benker.

Her finner du litt informasjon om 32 ac de  forskjellige treslagene: Les den, og ta deg en tur.

Vi har tilbudt ungdomsskolen gratis trær slik at hvert kull kan plante sitt treslag og følge det gjennom tre skoleår.

 

Publisert 07.07.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse