Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ap/DDE/Orkdal IL - vil selge billetter for 630 000 kr

hall2_2.jpgOrkdal IL håper å selge DDE-billetter for 630 000 kroner når OIF egentlig skulle arrangere håndballturnering for barn og unge i Orklahallen. I tillegg kommer inntekter fra salg av alkohol. I søknaden om skjenkebevilling framgår det dessuten at Orkdal IL er teknisk arrangør for Sør-Trøndelag Arbeiderparti tidligere på kvelden.

Fest- og valgkamparrangør Orkdal IL venter 1800 deltakere på dansefesten. Inngangsbillettene vil koste 350 kroner. OIL har fått lov til å selge øl og vin helt fram til kl. 02.00 fordi arrangementet begynner seint.

Årsaken til at det begynner seint er at Sør-Trøndelag Arbeiderparti skal ha valgkamparrangement med statsminister Jens Stoltenberg i hallen fra kl. 18.00 til 20.00. Hallen må tømmes før den fylles igjen.

Alliansen mellom Arbeiderpartiet og Orkdal IL blir både mer tydelig og mer forvirrende etter hvert som informasjon kommer ut:

* Sør-Trøndelag Arbeiderparti leier hallen hele kvelden og natta.

* Mesteparten av kvelden er det like fullt Orkdal IL som arrangerer fest i hallen.

* I søknaden om skjenkebevilling heter det altså at Orkdal IL er teknisk arrangør av Sør-Trøndelag Arbeiderpartis valgkamparrangement.

* Ifølge Orklahallen er det Sør-Trøndelag Arbeiderparti som har vært kontraktsmotpart hele tida - ikke Orkdal IL.

* Men Sør-Trøndelag Arbeiderpartis fylkessekretær Tore Nordseth skriver i et brev at alle initiativ har kommet fra Orkdal IL, og henviser dit for informasjon.

* Jorodd Asphjell (Orkdal IL og Ap) skal i vinter ha forhandlet  ned leieprisen blant annet fordi det var snakk om et prestisjefylt arrangement i regi av Sør-Trøndelag Ap. Pris: 20 000 kroner for Orklahallen.

Leieprisen skal nå være justert litt opp, siden arrangementet for en stor del dreier seg om en offentlig dansefest.

Dette kan etterlate inntrykk av at Orkdal IL har brukt Arbeiderpartiet for å få gunstige leiebetingelser.

Det meste hadde vært kurant hvis det ikke var for at:

* OIF ga fra seg hallen i den tro at det var Arbeiderpartiet og Jens Stoltenberg som skulle bruke den. OIF håndball er desidert viktigste leietaker i Orklahallen.

* Sør-Trøndelag Arbeiderparti har innledet et eksklusivt økonomisk samarbeid midt i valgkampen med ett idrettslag i konkurranse med andre.

* Den økonomiske delen av avtalen mellom det politiske partiet (Ap) og idrettslaget til Ap-politikeren Jorodd Asphjell er hemmelig.

Valgkamparrangementet med Stoltenberg er åpent, gratis og alkoholfritt. Men Sør-Trøndelag Arbeiderparti står altså fortsatt som leietaker av Orklahallen når Orkdal IL åpner dørene igjen kl. 21.30 mot at du betaler 350 kroner.

Musikken blir ved det lokale bandet Ole Ingvars (ikke Ivars) i tillegg til DDE.

PS: Flere innlegg på diskusjonsforumet til ST angriper Jorodd Asphjell for at han bevisst har lurt OIF håndball. Det er det ikke dekning for å hevde. Det er uklart hva Asphjell evt visste om OIFs booking i hallen da han bestilte. Det avhenger av hva ledelsen i hallen sa til ham.

Det står dessuten påstand mot påstand om hvorvidt Asphjell nevnte fest i regi av Orkdal IL ved bestilling. Eller om han fortiet dette og bare fortalte om valgkamp med fest for Sør-Trøndelag Arbeiderparti. Det påstår hallen.

Det som er klart er imidlertid at OIF håndball fikk beskjed fra hallen om at det dreide seg om et valgkamparrangement med Jens Stoltenberg - og ikke offentlig OIL/DDE-fest da OIF ga fra seg hallen 4.september.  

 

Publisert 06.07.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse