Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Hærverk igjen i Hermetikken

s__pp1_1.jpgFredag kveld fløt søppelposer over alt i vannspeilet etter at ungdom igjen begikk hærverk i Hermetikken. Da naboer kom til, hevdet andre ungdommer at helt ukjente, tilreisende hadde knust campingstolene, kastet fulle søppeldunker på sjøen og satt fyr på møbler før de stakk av. Men navn kom etter hvert fram. Det endte blant annet med trussel om juling fra en av de sannsynlige skadevolderne.

Lørdag kom den  utpekte hovedmannen og kameratene hans tilbake til Hermetikken som om ingentig hadde skjedd.

Senere lørdag fikk vi oppgitt enda et navn. Den påståtte hovedmannen (snart 18) oppga en 16-åring som medskyldig. Også han er bosatt på Orkanger.

Politiet var i Agdenes, så privatpersoner rykket i stedet ut fredag kveld.

Synderne hadde stukket av, men andre ungdommer satt igjen og trosset forbudet mot drikkelag på offentlig sted mens søppelet fløt langs strendene.

Alle hevdet hardnakket at de ikke kjente gjerningsmennene, selv om de må ha sittet noen få meter unna da:

* Begge søppeldunkene ble kjørt fra bua, ned på brygga og veltet ut i vatnet.
* Campingstoler ble knust og satt fyr på.
* Det tunge kumlokket på stranda i Hermetikken ble løftet av og kastet på sjøen.
* Bilde revet ned fra tavle ved Troa.

Senere pekte noen i all stillhet ut den påstått verste da han kom tilbake for å bade. Han bor noen få hundre meter fra Hermetikken, og er neppe ukjent for de fleste som bruker stedet.

Vedkommende framsatte grove voldstrusler før han gikk, sparket løs på grillen - og la til at politiet i Orkdal henlegger uansett, så det er bare å anmelde. De hadde henlagt sak mot ham før.

Orkanger Vel oppfordrer flertallet av fornuftig ungdom til to ting:

* Å respektere forbudet mot drikkelag - både av hensyn til naboene og fordi ansamlinger fører til hærverk som fredag kveld.

* Å vise at de tar tydelig avstand fra dem som ødelegger for alle andre i Gammelosen. Det betyr blant annet å oppgi navn på bøller i stedet for beskytte dem.

Forholdene vil bli politianmeldt.

 

Publisert 04.07.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse