Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ny uro mellom OIF og OIL

Sirkustomta_030_2.jpgOIF håndball gikk med på å amputere ei håndballturnering i Orklahallen (bildet) for å la Arbeiderpartiet holde valgkamparrangement der. Så viste det seg at mesteparten av arrangementet er en offentlig fest med DDE i regi av Orkdal IL. Når Jens Stoltenberg drar, skal OIL selge øl. Arkitekt er Jorodd Asphjell.
Samtidig krever flertallet i kommunestyret innsyn i økonomien ved Orkdalsbanken stadion.
Vi tar den siste og enkleste saken først.

Orkdalsbanken stadion:

Anlegget ble mye dyrere enn opprinnelig planlagt. Ifølge Jorodd Asphjell (Ap og OIL) er dette ikke en kostnadssprekk, men en ønsket utvidelse.

Uansett ber OIL kommunen om økt garanti for lån i Orkdalsbanken. Garantibehovet øker fra 3,5 opp til 5 millioner kroner.

Rådmannen innstilte på å innvilge garantien. Men i kommunestyret foreslo Knut Even Wormdal (Ap og OIF) utsettelse inntil OIL legger fram:
* Investeringsbudsjett.
* Driftsregnskap for 2008.
* Driftsbudsjett for 2009.

Saken er muligens helt udramatisk. Men den har minst ett følsomt punkt, nemlig den hemmelige sponsoravtalen med Orkdalsbanken. Den kan nå bli offentliggjort. Det åpner for at OIF kan forvente tilsvarende støtte til anlegg i Idrettsparken.

Verdien på sponsoravtaler til gode formål er vanligvis ikke konfidensielle - snarere tvert imot. Men i Orkdal har den lokale banken valgt å hemmeligstemple støtten.

Hemmelighetskremmeriet medfører selvsagt rykter om at lokalbanken favoriserer det idrettslaget som er frontet av en politiker og idrettstopp med sterk innflytelse. Alminnelig åpenhet kunne ha hindret dette.

Styreleder Oddbjørn Bang i banken fratrådte for øvrig som inhabil da kommunestyret onsdag vedtok å kreve innsyn mot ti stemmer. De ti som stemte imot krav om innsyn kom fra FrP (4), Sp (3), Venstre (2) og Høyre (1).

Aps valgkamp, Jens Stoltenberg, DDE og OIL:

En langt mer komplisert affære, og det følgende er et forsøk på en objektiv framstilling.

images.jpgJorodd Asphjell (Ap og OIL) har forhandlet med daglig leder i Orklahallen om  leie av hallen 4.september. Ifølge Asphjell har det hele tida vært snakk om et delt arrangement:

* Først Aps valgkampmaskineri med Jens Stoltenberg i salen og DDE på scenen.
* Deretter en offentlig fest med OIL i billettluka og bak tappekranene, og DDE fortsatt på scenen.

Orklahallen har derimot oppfattet det hele som et rent Ap-arrangement. Kontrakt er da også sendt til Sør-Trøndelag Ap.

Men: Sekretæren i Sør-Trøndelag Ap skriver i et brev at initiativet til arrangementet kommer fra OIL. Det var OIL som hadde bestilt hallen og DDE - for deretter å invitere med Ap og Stoltenberg fra kl. 18-20. Sør-Trøndelag Ap henviser til OIL for mer informasjon.

Adresseavisen har problematisert saken slik: Bruker den sentrale Ap-politikeren Jorodd Asphjell statsminister Jens Stoltenberg og partiet som verktøy for å skaffe Orkdal IL inntekter?

Det blir i så fall et problem først og fremst for partiet. Men saken inkluderer også OIF. OIF håndball hadde allerede bestilt hallen til 4.september da Jorodd Asphjell meldte sin interesse.

Leder Øyvind Togstad i OIF håndball kuttet en dag av ei håndballturnering da Orklahallen tok kontakt om mulig dobbeltbooking. Togstad fikk beskjed om at det handlet om et pestisjefylt arrangement med statsministeren.

OIF visste ikke at det var snakk om en offentlig fest. Dermed er situasjonen denne:

OIF har redusert et idrettsarrangement for barn og unge. Inn kommer OIL med bygdafest som skal skaffe penger i kassa.

Bak arrangementet står Jorodd Asphjell, som er stortingsrepresentant, medlem i idrettsstyret på landsplan, leder i Sør-Trøndelag idrettskrets - og sentral i OIL.

Fortsatt forvirret? Javel. Og uansett kan det sies at det er flott for bygda hvis Jorodd Asphjell klarer å få statsministeren og DDE hit.

Men midt i denne suppa forsøker OIF og OIL å berge og utvikle Orkla FK. I tillegg har det bare gått et drøyt halvår siden lederen i Orkdal idrettsråd, Magne Fossbakk (OIL), gjorde et overrumpelende utspill for å utrede hall på Follo i stedet for i Idrettsparken.

Om påstand står mot påstand, så er i hvert fall en ting sikkert: Sakene viser at det er klokt å si ja til ledige verv, makt og posisjoner. Også for folk fra Orkanger.

                                                              Hans Kringstad

 

 

Publisert 25.06.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse