Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdal ber om ett års Follo-utsettelse

DSC01345_1.jpgOrkdal kommunestyre vedtok onsdag å be Sør-Trøndelag fylke utsette oppussingen på Follo i ett år. Orkdal kommune har ikke noe å tilby som kan friste fylket til å berge de 60 utsatte elevplassene. Forsøket på samarbeid har brutt sammen. Mest sannsynlig nekter fylket å vente. Det betyr i så fall en mini-utbygging.

En liten utbygging innebærer at 60 elevplasser flyttes fra Orkdal til Meldal. Dialogen har bare ført til forsinkelser og ytterligere konflikt.

Blant annet er fylkesordføreren omtalt som belærende i kommunale dokumenter. Fylket vil ha 30 millioner i hjelp fra kommunen for å finansiere en stor utbygging.

Svaret fra Orkdal kommune er en bønn om ett års utsettelse. Et enstemmig kommunestyre viser nå til arbeidet med planen Orkdal 2040.

Men fylket har sagt at fristen går ut 1.juli. Orkdal vgs har drevet på dispensasjon i mange år pga elendige bygg. Striden handler i praksis om dette:

* Fylket vil at Orkdal kommune skal bygge idrettshall til 30 millioner kroner på Follo. Hvis ikke flytter fylket 60 elevplasser til Meldal. Fylket begrunner dette med akutt pengemangel samtidig som det er ledige arealer ved Meldal vgs.

* Orkdal kommune undergraver Orklahallen og sin egen sentrumsplan dersom man bygger en konkurrerende hall på Follo. Samtidig er kommunen opptatt av å berge fag som er direkte knyttet til næringslivet i "Industrikommune nr 1".

Ordfører Gunnar H. Lysholm har uttalt offentlig at Sør-Trøndelag fylke driver med utpressing. Fylket beskyldes i tillegg for løftebrudd.

Og på toppen av dette: I et nytt saksframlegg heter det at fylkesordføreren har "belært" kommunen. Samtidig trekker Orkdal kommune i tvil troverdigheten til fylkeskommunen. Det antydes at fylket blåser opp kostnadene på Follo.

Rådmannen foreslo at kommunen bygger felles ungdomsskole for hele kommunen sammen med videregående skole på Follo. Men kommunestyret grep ikke idéen. Man vedtok riktignok å utrede tanken videre - men samtidig å bygge ny u-skole på Grøtte. Det betyr i realiteten at felles u-skole på Follo er utelukket i mange år.

 

Publisert 24.06.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse