Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger Historie fikk Trivselsprisen

tr2_1.jpgProsjekt Orkanger Historie fikk lørdag kveld årets Trivselspris fra Orkanger Vel. Gruppen i Orkanger Historie har gjort en fenomenal jobb gjennom flere år med å samle inn bilder, filmer og annen dokumentasjon om stedet. De sikrer fortellingen om Orkanger, heter det i begrunnelsen. På bildet overrekker John N. Konstad prisen til Per Johan Solheim og Willy Sæther i teltet på Nedre Rømme.

Prisen i år består av blomster, en plakett og 3000 kroner. Trivselsprisen skal være en oppmuntring til enkeltpersoner, foreninger, bedrifter eller andre som gjør en uegennyttig innsats til Orkangers beste.

Prosjekt Orkanger Historie har samlet en unik kunnskapsbase om stedet. Gruppen sørger på den måten for å skape stedsfølelse, tilhørighet og forståelse for den lokale historien. Stedsfølelsen er en forutsetning for trivsel og dugnadsånd.

Men aller viktigst er betydningen av å ta vare særlig på den nære historien, slik at vi også forstår nåtida bedre.

Orkanger Historie-gruppen startet for alvor arbeidet sitt med å lage tekster til bilder samlet inn under Orkanger 2000. I dag har de sikret blant annet et imponerende bildearkiv, i tillegg til film, offentlige og private dokumenter og intervjuer.

Du kan lese mer om Orkanger og arbeidet til Orkanger Historie på denne linken. Du kan også besøke historie-gjengen. De samles på Thamshavn stasjon hver fredag. De scanner og sikrer kopi av gamle bilder hvis du har.

Her er de tidligere vinnerne av Orkanger Vels trivselspris, som ble innstiftet ved 75-årsjubileet vårt:

2003: Velforeninga i Øvre Hovsbakkan.
2004: Knut Even Wormdal.
2005: Stikomitéen i OIF.
2006: Snegleplukkerne Borghild Melby og Karin Røli.
2007: Båtklubben Terna.
2008: Natteravnene, ved Martha Landmark.

 

Publisert 20.06.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse