Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Fullt hus i Hermetikken - se bildene

For fjerde året på rad trakk hyggekvelden i Hermetikken fulle telt. 500-600 gjester var inne på området da det gikk mot stengetid natt til søndag.

oversikt_1.jpg

Orkanger Vel kunne nok ha kjørt fest i mange timer til. Men joarmari_1.jpgskjenkebevillinga sa stopp kl. 00.30, og Jan Breviks siste låt måtte tone ut over vannspeilet litt over klokka ett.

Kvelden startet med de unge talentene Joar Øyangen Lindberg og Mari Sundli (bildet til høyre). De sang og spilte for de nesten 200 som møtte fram til åpningen tidlig på kvelden. Konferansier John "Nikki" Konstad supplerte med noen lokale historier, blant annet fra den gangen Einar Gerhardsen besøkte Kortbølgen og fikk møte en av de ruvende skikkelsene i Orkangers historie - den storvokste slakter Magne Rønning. Deretter overtok Ida Lise Salberg med en reise gjennom Orkdal sjukehus´ første 100 år. Sjukehuset jubilerer i år. Ida Lise hadde med seg flere medarbeidere i tidsriktige antrekk. De fungerte som plakatholdere, som alternativ til powerpoint. Til slutt dannet hele gjengen et profft sykehuskor (bildet under).

koret_1.jpg

Ida Lise Salberg var den første daglige leder ved sjukehuset etter at direktørtittelen forsvant. Nå kommer hun tilbake fra et mellomspill i Norges Fotballforbund.
Ida Lise framhevet spesielt sanitetskvinnenes innsats. Ett eksempel: I 1953 ble sjukehuset bygd ut for fire millioner kroner. "Saniteten" skaffet 2, 25 millioner av de fire.

ida_1.JPGFolk fikk også høre anekdoter om flere av de legendariske ansatte ved sjukehuset, deriblant den ytterst myndige dr. Grevle. Og om politisk "smartness" til sjukehusets beste - som da Jorunn Wormdahl Asbøll greide å få dronning Sonja med på laget foran en av utbyggingene.

Ida Lises foredrag ble bare avbrutt av at ei vindkule deiset Jan Brevik sitt reklameseil med tilhørende teknisk utstyr i hodet på henne. Foredragsholderen fortsatte ufortrødent uten medisinsk assistanse. For øvrig var et stygt overtråkk på dansegolvet eneste skade som oppsto inne på området.

Deretter overtok det musikalske radarparet Tor Kvarsnes og Olav Nersveen (bildet under).

janolav_1.jpg

Så tok enmannsbandet og den evige rocker Jan Brevik over. Voldsom tilstrømming av folk den siste timen før stengetid førte til trengsel og køer, men i Orkanger Vel gjorde vi så godt vi kunne for å ta unna rushet. Hyggekvelden i Hermetikken har utviklet seg til en uhøytidelig sosial begivenhet der både nye og gamle kjente møtes. Velforeninga takker alle gode hjelpere som loset arrangamentet i havn for fjerde gang. Og så håper vi at folk slutter opp om Orkanger Aktivums tilstelninger i uka som kommer.

oversikt2_1.jpg

 

Publisert 14.06.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse