Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Varaordfører Bang om Orkanger sentrum

Oddbjørn Bang. Foto: Marit MjøenOrkanger Vel inviterte varaordfører Oddbjørn Bang (Sp) til å fortelle om sine visjoner for Orkanger på folkemøtet i korpshuset 6.mars. Velforeninga ønsket å høre Bang blant annet fordi han er en erfaren og innflytelsesrik politiker. Dessuten representerer Bang et parti som henter de fleste av sine stemmer fra andre steder enn Orkanger.

Også noen konkrete saker har skapt mistanke om at Oddbjørn Bang ikke ønsker å prioritere utvikling av sentrum i kommunen. Dette var en anledning til å avlive en eventuell myte. Varaordføreren tok utfordringen.

Her er noe av hva Bang tenkte høyt omkring sentrumsutvikling:

• Sæther/Rømme kan utvikles til en bilfri, bymessig kjerne med gågater, intime møteplasser og muligens delvis glassoverbygg som i Bodø. Trafikken kan ledes til området nærmest Thamshavnbanen. Parkering under jorda.

• Imidlertid usikker på hva man kan fylle området med for samle mennesker og skape aktivitet. Neppe realistisk å flytte rådhuset, og selvsagt ikke de eksisterende kjøpesentrene.

• Tror ikke det er behov for en stor park her. Idrettsparken/Gammelosen bør muligens være byparken i Orkdal.

• Ser for seg delvis leiligheter i ST-gården når avisa og trykkeriet snart flytter.

• Antar at det er slutt på å bygge villaer med store tomter i sentrum. Disse vil i stedet kunne komme høyt oppe i bakkan, blant annet ved Lysthusflata.

• Visjon om en ny bydel fra Langbrua mot Thamshavn. Her foreligger det i dag en plan om badeanlegg, men det har vi allerede i Gammelosen.

 

Publisert 06.04.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse