Besøkstall

5 644 denne måneden

5 516 601 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkla FK nærmer seg krise - leder går av

05062009125_1.jpgOrkla FK tapte fredag kveld 2-3 mot Stjørdals-Blink i Idrettsparken etter å ha ledet to ganger. Det betyr at den sportslige krisen for herrefotballen i satsingsklubben rykker enda nærmere. Laget står med fattige tre poeng når en tredel av sesongen er over.
Samtidig besluttet sportslig leder Birger Skårsmoen for noen dager siden å trekke seg. Han oppgir motarbeidelse fra krefter i moderklubbene som en av årsakene.

I en mail til styret i Orkla FK skriver Skårsmoen at nesten ni måneder er nok. I e-posten heter det at en krevende jobb, studier og behovet for mer tid til syke foreldre gjør at han trekker seg.

Men uroen i en klubb med indre rivninger spiller også inn:

"Det føles  tungt å jobbe med fotballen. Det er krefter rundt oss (moderklubbene) som stadig motarbeider og umuliggjør i mine øyne oppgaven.  Dette er en avgjørelse jeg har vurdert ei stund, og beklager om dette skaper merarbeid for andre med verv i klubben", skriver Birger Skårsmoen.

Han betegner uroen som "stadig støy". Skårsmoen slutter midt i sesongen, men vil gjøre ferdig noen viktige oppgaver.

Rent sportslig er trøsten for Orkla er at også de tre andre bunnlagene Melhus, Nidelv og Tynset tapte. Tynset røk på et 2-5 nederlag for NTNUI lørdag. Orkla ligger nest sist på tabellen. To eller tre lag rykker ned.

Jonas Evjen ga Orkla FK ledelsen etter bare fire minutter mot Stjørdals-Blink. Gjestene fra Stjørdal utlignet, og det sto 1-1 etter en ganske jevn 1.omgang.

Are Groven førte på ny det unge Orkla-laget i ledelsen da et skudd gikk i mål via en motspiller. Men på slutten raknet det igjen.

Keeper Even Rønningsbakk hadde to feberredninger før Stjørdals-Blink snudde kampen med to raske mål.

Etter syv seriomganger har Orkla FK en seier og seks tap. Risikoen for nedrykk til 4.divisjon øker for hvert nederlag. Orkla har havnet i sumpa sammen med Melhus, Nidelv og Tynset.

Samarbeidsproblemer mellom Orkla, OIF og OIL gjør situasjonen enda mer komplisert. Det er uro internt trass i forsøkene på å bygge et felles fundament ved hjelp av en ny samarbeidsavtale. OIF og OIL er ikke enige om veien videre.

I ytterste fall kan herrefotballen i Orkla FK opphøre fra neste år. Det skjer i så fall samtidig med at ungdomsfotballen i OIF er nede i en bølgedal.

Et stort antall unge fra Orkanger skolekrets spiller nå fotball i Orkdal IL, på Fannrem, trass i at Orkanger har bygdas sentralanlegg for fotball.

Nedenfor ser du et glimt fra fredagens 2-3 tap mot Stjørdals-Blink.

05062009124_1.jpg

 

 

Publisert 05.06.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse