Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

18-17 MOT ny bane 3 i Orklahallen

buss_hallen_001_1_1.jpgMed bare én stemmes overvekt sa kommunestyret onsdag nei til å bevilge ti millioner kroner til ny bane 3 i Orklahallen. Den lokale blokkpolitikken fortsetter: Orkdalslista, Senterpartiet, Venstre, KrF og Høyre (18) sier nei. Arbeiderpartiet, SV og Fremskrittspartiet (17) sier ja.

Arbeiderpartiet fremmet forslaget om å ta ti millioner kroner fra kommunens infrastrukturfond for å komme i gang med bane 3. Det vil si å erstatte Gammelhallen.

Den borgerlige flertallsgrupperingen stemte nok en gang som ei blokk. Det skjedde trass i at det største partiet i alliansen - ordførerens Orkdalsliste - har varslet at de vil ha ny bane 3 i Idrettsparken, og ikke på Follo. I tillegg har ordfører Gunnar H. Lysholm sagt klart at han ønsker bygging i 2010.

Kommunestyret vedtok i 2006 at Gammelhallen skal erstattes, og at det skal skje i Orklahallen.

Saken er betent på grunn av spørsmålet om lokalisering. Venstre, KrF og Sp ønsker å bygge ut på Follo. Økonomisk er dette svært ugunstig for Orkdal kommune, ifølge rådmannens utredning.

Men samtidig presser Sør-Trøndelag fylke på: Uten kommunal hall forsvinner trolig 60 elevplasser til Meldal. Linjene som skal flyttes har for øvrig ikke noe spesielt behov for idrettshall. De er tekniske fag, samt service og samferdsel.

Fremskrittspartiet stemte med Ap og SV for å bevilge penger til hall i Idrettsparken nå. Samtidig har gruppeleder Torstein Larsen bedt kommunen avklare om det er mulig å ersatte dragerne og taket på Gammelhallen uten å rive og bygge helt nytt.

Larsen har reist spørsmålet fordi andre har spurt ham om det kan spares spenger på en rehabilitering. Tidligere undersøkelser tyder på at det ikke er realistisk. Dessuten er også gulvet nedslitt.

Svar kommer i formannskapet onsdag 3.juni.

For øvrig sprakk enheten i Arbeiderpartiet på spørsmålet om utredning av en felles ungdomsskole på Follo. Liv Bente Asphjell brøt ut og stemte for Follo.

Hall og ungdomsskole henger sammen. Satsing på et skolesenter på Follo vil trekke kveldsaktiviteter dit, og trolig reise krav om videre utbygging av anlegg for idrett og kultur.

Dermed kan Follo undergrave hele Orkdal 2040-prosjektets mål om å skape en bykjerne for framtida.

 

 

 

 

Publisert 29.05.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse