Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Slik skapes liv i sentrum

Vegard Hagerup. Foto: Marit MjøenPlanarkitekt Vegard Hagerup (bildet)fra Sør-Trøndelag fylkeskommune la på folkemøtet 6.mars fram oppskriften på hvordan man kan skape et attraktivt, pulserende og levende sentrum:

Torget på Orkanger. Foto: Marit Mjøen• Et sentrum må ha bygninger som er åpne hver dag – nesten døgnet rundt.


• Sentrum handler om møteplasser som gir mennesker opplevelser.


• Orkanger trenger intime møteplasser - ikke lange gågater og svære torg og parker.

• Møteplassene må ligge der folk passerer, ikke i bakgårdene.

Men verken Vegard Hagerup eller Oddbjørn Bang har konkrete forslag til hva man skal fylle Sæther/Rømme med hvis dette skal bli et moderne sentrum. Orkanger Vel har foreslått kulturhus kombinert med et næringsbygg som kan inneholde alt fra butikker og kaféer til leiligheter og hotell. Vi mener at dagens kulturhus er bortgjemt, lite tilgjengelig og adskilt fra butikker, kaféer og andre tilbud.

Hagerup advarte mot bilbyen og den urbane ørken. Orkanger Vel mener det er nettopp dette Orkdal representerer i dag. Vegard Hagerup betegnet da også vårt eneste urbane område – Orkdalsveien – som en bakevje.

Hagerup presenterte flere eksempler på lokalsamfunn som har lyktes med å skape levende og mangfoldige bykjerner der mennesker møtes og har opplevelser: Verdal, som har samlet handel og kultur i sentrum, Åfjord, Rognan og Hokksund, for å nevne noen. Hokksund er på noenlunde samme størrelse som Orkanger. I Hokksund kan du gå på Rema og på kunstutstilling uten å flytte bilen.

Hokksund har tenkt samling og sambruk, ifølge arkitekt Vegard Hagerup.
Det er noe å tenke på for det sentrumsutvalget som skal nedesettes.

 

Publisert 10.04.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse