Besøkstall

171 121 denne måneden

15 242 138 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Torstein Andersen

Etter et musikalsk hvileskjær i forrige PPP e vi tebake med enda mer malebarisk hard-rock igjen i dag.

Minne mæ litt om nåkka heavyrock-bandet Bobbysocks en gang så treffende sang: La det swinge (eventuelt la det rock and roll). Godt sagt, spør du mæ!

Velkommen tilbake til Pållas Plateprat. Klar for nytt musikktips……?

Enn no da………? Bra!

21112008015_1.jpgApropos rock, så har vi en ekte rocker med oss i dag: Torstein Andersen, joda det e han som spælle i BÄNZIN!

1. Ka e favorittplata di "of all times" Torstein?

Det er i utgangspunktet et meget vanskelig spørsmål! Et vanskelig spørsmål med et enkelt svar.

Motörhead – Overkill er den beste plata jeg noen gang har hørt.  

Plata Painkiller av Judas Priest ligger på andreplass.

overkill.jpg2. Ka e det som e så enormt med akkurat den plata?

Starten på plata setter standard uten sidestykke. Batterist Phil ”Philty Animal” Taylor drar på egen hånd i gang plata og den første låten med kompromissløs dobbelbasstromming. Lemmy kommer knusende inn med bassen som høres ut som ei blanding av et maskingevær og en stukabomber fra 2. verdenskrig. ”Fast” Eddie Clarke slider inn gitaren som om et gruslass tømmes over et blekktak. Fast Eddie følger for øvrig opp hele låta og plata med brilliant gitarspill. Eddie er etter min mening en av de mest undervurderte gitaristene igjennom tidene. Dette river taket av huset mitt, og vokalen er ikke en gang nevnt enda!

Lemmy og halsen fra helvete.

Når du tror låten er over tar du feil. TO GANGER. Låta stopper, starter igjen med dobbelbasstromme etterfulgt av to ganger ett minutt med Fast Eddie Wah-wah-galskap. Tre gitarsoloer! Du overkjøres av et endeløst godstog som aldri stopper. Her settes standarden for hvordan rock n roll skal være;

Hardt og høyt.

Låten og plata fikk derfor det passende navnet Overkill.

Plata har attitude og råskap, men samtidig masse melodi, riff, groove og smartness.

Overkill egner seg like godt i bilen som på vorspiel/nachspiel og konsert.

Den står den dag i dag som en påle i rockens historie, over 30 år senere.

- Etter min mening den beste plata fra verdens beste og tidenes tøffeste band.

3. Utgivelsesår?

England fikk sin første kvinnelige statsminister, Saddam Hussein ble valgt til diktator i Irak.  Sid Vicious ble dømt for mord og Muhammed Ali pensjonerte seg. Idi Amin ble styrtet, Sovjet tok kontroll over Afghanistan mens Pål Pot og Røde Khmer ble nedkjempet av Vietnamesiske styrker.  I Norge trer likestillingsloven i kraft, og krigsskolen tok opp sine første kvinnelige elever.

Prest Børre Arnold Knudsen lyser tilhengere av abortloven i bann mens John Carew og apen Julius ble født. (uten sammenligning forøvrig).

Ok, over på det som er viktig.

Året er 1979 og som ved et bombenedslag ga verdens beste band Motörhead ut den knallsterke andreplata ”Overkill”.

torstein_bilde..jpgDet hører med til historien at både andreplata og tredjeplata kom i 1979. Mange hevder at overdrevent inntak av narkotiske stoffer og pengemangel kan ha vært en medvirkende årsak til bandets utrolige produktivitet dette året. I 1979 var jeg ikke født og ikke påtenkt en gang. Jeg har voldsom respekt for at dette mesterverket ble laget for så lenge siden (det e itj så læng sia 1979 sjø, red anm).

4. E det en spesiell låt som peke sæ ut?

Å velge én låt blant ei plate full av klassikere er umulig, men låta No Class er den låten jeg har sterkest forhold til. Jeg har spilt låta live mange ganger, både på gitar og så vidt som vokalist.

No Class har et knallsterkt riff, driv, en tekst og et klart budskap som slår. Motörhead har (ikke upassende) ofte dedikert låta til seg selv når de har spilt den live.

Pålla jeg vet du sa en (i kursiv), men jeg må nevne Damage case, Too late too late, Metropolis, Stay clean og Limb from limb så jeg får sove i natt.

Sistnevnte låt, Limb from Limb MÅ høres.

Anbefales for alle, til og med deg som ikke liker rock n roll.  Old school groove og drivende

Rock n roll det er langt i mellom. 

Limb from Limb er en godt skjult skatt som jeg mistenker de fleste for å ikke ha hørt.

Kjære Torstein, du e en likanes og hyggelig kar, men her vart æ nødt te å grip inn. Æ har fjerna et par linja med ord som folk helst ikke vil finn på hjemmesida te ei velforening. Det e itj Metal Magazin det her vettu (red anm)J

5. Ellers da, ka høre du på for tia?

Jeg hører på det meste, jeg har perioder der jeg hører veldig mye på en artist eller en type musikk. I det siste har jeg hørt mye på 5-6 låter jeg var med som gjest og spilte live den 2. mai.

Der gikk det på 80 og 90-talls heavyrock/festrock. Denne seansen ser ut til å gjenta seg i sommer på MC-treff, noe jeg gleder meg til.

Merker at over tid så blir toleransen for hardere musikk større også, men øret er også mer tilbøyelig til å høre på ting som Johnny Cash og andre sjangere.

6. Ka e den desidert verste låta du veit om?

Hermes House Band – Country Roads, tusen hjertlig TAKK for at du minna meg på det. Nå må jeg sikkert bruke resten av uka på å få den ut av hodet igjen. Det var John Denver, (en amerikansk countryartist) som gjorde etter min mening tidenes tabbe og skrev denne låta.

 7. Eventuelt (det værra sæ musikk eller nå anna for den del):

I 2009 kommer ”Lemmy – The movie”. Har sett traileren på Youtube og det ser jeg veldig frem til.

Dette er historien om en mann som starta som roadie for Jimmy Hendrix på 70-tallet, han har siden levd rockelivet i snart 40år og gjør det fortsatt i en alder av 60år. Her er det duket for en god historie eller to.

Eventuelt så vil jeg opplyse om at Bänzin er i gang igjen etter 6mnd med pause.  Vi har laga nye og enda bedre låter. Vi har planer om å spille dem inn i løpet av sommeren og legge dem ut på internett slik at alle som vil får hørt på det vi har på hjertet. Kan avsløre noen av titlene som kommer;

Pay the price, On your Knees, Christmastide Suicide og Fat Camp Tramp.  

Som vi si I Trøndelag:

Vi lægg itj nå I mellom.

Tally Ho with a bing and a bong and a Buzz Buzz Buzz!!

Kjempegreier Torstein! Bestandig arti å ha med en orntlig musiker i spalten. Håpe du ikke får den her på hjernen alt for læng no da J

Country roads, taaaake me hooome
To the plaaaace, I belooong
West Virginia, Mountain Mama
Take me hooome, country roads.

PPP

 
 

 

Publisert 23.05.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse