Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ny invasjon av brunsnegler på Orkanger

21052009013_1.jpgNoen regndråper torsdag lokket tusenvis av brunsnegler opp av bakken og ut på plener og gater på Orkanger. Karin Røli plukket 704 av de sleipe jævlene i løpet av to runder ute. Utstyrt med pølseklyper samlet søstrene Mina og Mari Fjeld (bildet) 500 såkalte mordersnegler på bare en time ved Nervika.

Invasjonen torsdag forteller at det også i år finnes enorme mengder brunsnegler på Orkanger. Tørt vær gjør at de graver seg ned i porøs grunn.

snegler_007_1.jpg- Jeg håper på regn. Først da får jeg mulighet til å plukke så det virkelig monner, sier Karin Røli.

Pensjonisten har slåss utrettelig mot den ekle inntrengeren i flere år. I 2007 fikk Karin Røli og nabo Borghild Melby Orkanger Vels trivselspris for innsatsen. Da plukket de 93 000 snegler.

Nå har Borghild gitt seg på grunn av helsa, men Karin holder på. Hun har passert 5000 snegler i år. I fjor stoppet hun på 24 000.

Torsdag fant hun 179 stykker bare på og ved kirkegården (kapellet). Det er vanligvis flest å se ved Gammelosen nedenfor Kortbølgen, ifølge Karin Røli.

Torsdag kveld var det imidlertid ekstreme forhold blant annet på Dampbakken - på Strandveien over Terna. Sneglene lå tett i tett både på veien og ute i graset.

Orkanger Vel har tidligere anmodet kommunen om å vurdere tiltak. Orkdal kommune prøvde ut kjemikalier for to år siden uten at det hadde særlig effekt.

Myndighetene anbefaler fortsatt plukking som det beste botemiddelet.

snegler_006_1.jpgDet har kommet forslag både om å tenne på langs Gammelosen og å sprøyte på saltvatn. Sneglene graver seg imidlertid ned i tørt vær og det er uklart om vanlig saltvatn er salt nok til å drepe dem.

En snegle legger 400 egg i løpet av sesongen.

 

Publisert 21.05.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse