Besøkstall

66 716 denne måneden

17 050 861 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Julegrana på Orkanger er tent - finere enn den i London

Grana.jpg

Lørdag tentes lysene på julegrana på Orkanger torg. Treet er et prakteksemplar, mye flottere enn den norske gaven på Trafalgar Square i London. Orkanger Vel skaffer juletre hvert år.

I folkehavet på bildet over kan du skimte sentrumsnissen. Han fylte 75 år i går, men utførte likevel pliktene sine både på torget og ved Skattkammeret, som Kirkens Bymisjon driver i Hjørnegården. Om du ikke vet hvem han er, så får du svaret lenger ned.

En stor dag, ikke to halvstore
Orkanger Sentrumsforening og Orkanger Vel flyttet julegrantenninga fra første søndag i advent for å gi drahjelp til det tradisjonelle julemarkedet. 18 torgselgere bød fram varene sine i tidvis nokså surt vær fra klokka 12 til 16, men det kom mye folk trass i regndråper og holkeføre.

Marked.jpg

Torgkoner og kunder i skjønn forening. Folkeliv er mer enn kjøpesenter, et attraktivt Orkland trenger både varehus og ei gate med møtesteder.

Da det nærmet seg julegrantenning klokka 15 var torget fylt til trengsel. Sokneprest Marita Hammervik Owen hilste til de frammøtte, Orkdal skolekorps spilte og Tore Andre Helgemo sang.

Både torghandlerne, butikker og serveringssteder i sentrum nøt godt av folkelivet lørdag. Vi trenger mer liv i sentrumsgata, og det  var litt av vitsen med å kombinere markedsdag med julegrantenning og andre aktiviteter.

Hest, eventyr og juleverksted
Barna kunne ri på ponnier og islandshest fra Stall GG eller kjøre med hest og vogn mens de ventet på nissen. Biblioteket tilbød lesestund for de små, der den lokale forfatteren Brigitte Kvarsnes leste med innlevelse om Bygda som glemte at det var jul.

Ponni.jpg

Stor stas å ri på hest mens julenissen er på med reinsdyr - muligens.

På Skattkammeret like ved var det juleverksted for barna. Skattkammeret er et tilbud flere bør oppdage. Her kan de som vil låne skøyter, slalåmski og mye annet helt gratis. Det bugner av flunkende nytt utstyr. Du sparer penger og vi sparer miljøet ved gjenbruk og deling i stedet for bruk og kast.

Nisse med runddag
Ildsjelen Bjørn Krokdal har engasjert seg i Skattkammeret, på samme måte som han brenner for å vedlikeholde løypene i Ulvåsmarka og formidle Thams´ og Thamspaviljongens historie - og mye mer enn det. Bjørn sier ja når det er behov for å begeistre ungene med en hyggelig julenisse i adventstida. Det var selvsagt han som skjulte seg bak maska i går også - på sin egen 75-årsdag.

BK.jpg

Bjørn Krokdal (nå 75), ildsjel ved Skattkammeret og julenisse med lang asiennitet.

Sjongløren Thomas er en annen type ildsjel. Han opptrådte med brennende fakler foran julegrana både før og etter mørkets frambrudd lørdag.

Frivillige for gata
Orkdal Kunstforening åpnet juleutstillinga si i Nr 66 lørdag. Der ser du eksempler på hva medlemmene har skapt på lerret.

På Rømmetunet fristet Salvesen & Thams med skøyter og grilling i parken de har bygd for folk flest. Mildværet la en demper på skøyteløpinga, men nå er vinteren tilbake, isen fester seg igjen og OIF/Orkanger Vel skal sørge for å brøyte banen.

Julearrangementet i sentrum er rent dugnadstiltak. Forretningsdrivende i sentrumsforeninga får hjelp av Orkanger Vel sammen med frivillige som Ingeborg Solligård,Wenche Lund, Marit Mjøen og andre som ser verdien av å legge ned en innsats for å redde ei sentrumsgate med sjel og identitet.

God advent!

Ild.png

Neida, sjongløren Thomas tente ikke på julegrana. Det sto nedteller Marita Hammrvik Owen og lysmester Vidar Liøkel for like etter oppvisninga.

 

Publisert 08.12.2019


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse