Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nå kommer god snarvei Orkanger-Joplassen-Ulvåsmarka

Jo1.jpg

Arbeidet har startet med å utbedre turdraget mellom Nerviksbakkan og Joplassen. Det­ sleipe og gjørmete partiet nederst (bildet) har fått fint grusdekke. Orkanger Vel støtter med 100 000 kroner.
­Och förresten om du vill veta mer om erektil dysfunktion och viagra, följ denna länk https://sverigesapotek.com/

Traseen er et kinderegg:
1. Bilfri snarvei til og fra Orkanger for skolebarn og andre som bor på Joplassen og etter hvert på Lyshusflata.
2. God bilfri atkomst fra Orkanger til Ulvåsmarka.
3. Med utbygging også på Lysthusflata blir det lagt opp til bilfri turveg fram til Buvikløypa.

På sikt kan det kanskje komme lys helt fra Nerviksbakkan via Buvikløypa og inn på dagens lysløype i Ulvåsen. Det er et større prosjekt, men det ligger godt til rette for samarbeid mellom utbyggere, OIFs stikomite, velforeninger og kanskje kommunen.

Jo2.jpg

Så langt har maskinarbeidet kommet. Gjørma er ersattet med grus.

Turstiene gjør det mer attraktivt å gå i stedet for å kjøre. Det er bra for trivsel og folkehelse. Traseene gjør det også mer attraktivt å bo på Joplassen og Lyshusflata.

Joplassen Vel er ansvarlig for oppgraderinga av turdraget mellom Nerviksbakkan og Joplassen. Flertallet i Orkdal kommunestyre sa nei til å finansiere snarveien som et pilotprosjekt for blant annet å redusere bilkjøring til og fra skolene, men etter litt fram og tilbake ble det bevilget 100 000 i støtte til Joplassen Vel. Orkanger Vel går inn og dobler beløpet.

Jo3.jpg
Joplassen ligger midt mellom Orkanger og Ulvåsmarka. Gode turdrag akkurat her er bra for alle.

Morken Maskin har nå ryddet og satt i stand den nederste delen. Lenger opp er det brattete, men også tørrere. Mye må gjøres på dugnad, og det finnes foreløpig ikke penger til lys, men det kan komme.

Jo4.jpg Også her på Lyshusflata blir det boligfelt. Målet er at utbygginga skal gjøre marka mer tilgjengelig, ikke mindre.

Buvikløypa er det bilfrie alternativet fra Orkanger til Ulvåsen. Det kommer boligfelt også på Lysthusflata snart. I reguleringsplanen fikk Småbyllista inn at det skal sikres en god tursti gjennom boligfeltet og inn på Buvikløypa. Det er også krav om en stor p-plass der Buvikløypa starter. Det kan friste flere til å gå det siste stykket i stedet for å kjøre bil helt til Ulvåsen.

Jojobb1.jpg

Fra arbeidet for noen dager siden. Nå kan du teste turvegen i det flotte høstværet. Den starter der det står vegskilt Perbakkan.

 

Publisert 06.10.2019


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse