Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Opplev kunst på Orkanger: Ta en tur til Orkdalsveien 66

Magnhild__Jostein__Marit__Sabine.jpg

Fram til 6. oktober kan du oppleve kunstneren Jostein Kirkeruds arbeider hos Orkdal Kunstforening i Orkdalsveien 66. Kunstforeninga er et tilbud i gata på Orkanger som flere bør bruke. Åpningstider: Mandag 18-21 og lørdag/søndag 12-14.
Bildene er fra åpninga.

Utstillinga heter "sett og u-sett". Her er et sammendrag av Orkdal Kunstforenings presentasjon:

Jostein Kirkerud (født i Narvik 1952) bor og arbeider i Trondheim og Berlin. Han er utdannet ved Kunstskolen i Trondheim (1976–81) og har jobbet som førsteamanuensis ved Fakultetet for arkitektur og design, Institutt for arkitektur og teknologi NTNU i Trondheim fra 1988– 2017.

Kirkeruds primære medium er maleriet, men det var med eminente tegneferdigheter han først gjorde seg bemerket på kunstarenaen. Arbeidene hans er ofte en kombinasjon av ulike teknikker, for eksempel tegning-maleri og maleri-collage.

Jostein_Kirkerud_og_Marius_1.jpg

Jostein Kirkerud (t.v.)

Kirkerud setter oftest et litterært, arkitektonisk eller et samtidstema som han så følger konsekvent. Kirkeruds kunstproduksjon reflekterer i stor grad en søken etter erfaring, både estetisk og konseptuelt. Malerienes oppbygning har en egen logikk hvor form, farge og felt danner bilder med stadig nye referanser og tolkningsmuligheter.

Kirkeruds bilder påberoper seg en aktualitet gjennom klassiske virkemidler og variasjon i tema. Med tillit til betrakteren handler maleriene i stor grad om å ha tro på kunsten som et betydningsfullt medium. Kirkeruds bilder lærer oss derfor noe mer om kunsten å se. Kunstneren vil utdype dette i et eget arrangement i Orkdall Kunstforening i løpet av utstillingsperioden.

UTSMYKNINGER
Troms Fylkeshus, Tromsø
Olavshallen, Trondheim
Værnes Flyskole
Olavshallen, Trondheim

Former_i_randsonen_R__dt.jpg

Former i randsonen Rødt.

 

Publisert 07.09.2019


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse