Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Konsert: Queen Beezz – unplugged

7_Applaus_nett_1.jpg

Dempet komp og omtrent unplugged versjon av damekoret Queen Beezz presenterte seg for publikum i Damphuset i Orkanger torsdag kveld.

Det resulterte i trampeklapp og ekstranummer etter to timers konsert, og vi gikk ut i maikvelden lett til sinns og med smil om munnen.

Det fem år gamle koret har levert overbevisende konserter i alle år. Ikke minst har koret framstått som et ensemble med mange sterke soliststemmer. I kveld var det imidlertid koret som fikk være i fokus. Valget av repertoar med blant annet spennende arrangement av dirigent Jeanette Paulsen og Ronny Kjøsen, fikk koret virkelig utfolde seg. Det var flotte harmonier og gode prestasjoner i alle korstemmer.

Kveldens repertoar var lett og sommerlig, slik publikum var lovet. De satte standarden i første nummer med Grand Prix-låten «Voi voi» med et flott arrangement av Ronny Kjøsen. De 28 kormedlemmene var i storslag, og deres sangglede smittet over på den fullsatte festsalen i Damphuset.

Deretter kom 18 sangnummer som perler på en snor. Imponerende at ingen brukte manus. Her var sangtekstene pugget utenat – ingen jukselapper!

Som sagt var det korets kveld. Dirigent Jeanette Paulsen ledet dem mesterlig gjennom krevende vokalnummer, som Diamonds, originalt fremført av Rihanna. De fremførte også mer lekne sanger som Idas sommervise hentet fra Emil i Lønnebergets univers, og den nydelige Oppå Lauvåsen (Vise for gærne jinter) av Alf Prøysen og Egil Monn-Iversen.

Takket være innleide fantastiske musikere i Ronny Kjøsen på tangenter og trekkspill og Jo Ranheim på gitar som lot koret få plass, mens de profesjonelt var dempet og utfylte korstemmene, ble forestillingen vakker, duvende og musikalsk.

Queen Beezz hadde selvsagt gitt rom for solister som krydret konserten. Fra egne rekker var det Hanne S. Sæterbakk, Randi Mathisen, Hilde Lilleås Berg og Solveig Meland som ga oss nydelige versjoner av kjente sanger av AdmiralP, Sting, The Beatles, Tom Hall, Carson Parks og Shawn Mendes. Solveig Melands tolkning av Mercy av Mendes var spesielt god i kveld.

Tredje mann i forestillinga var gjesteartist Gaute Hansen fra Eggkleiva Mannskor. Han sang også duett med Solveig Meland i Somethin’ stupid – som for øvrig ble fremført sjarmerende av to veldig gode sangere.

Helt uvant Queen Beezz hadde de gjort rom for to gjøglere som fikk trimmet publikums lattermuskler inn mot kveldens pause. Ho mor og sønnen Sivert, henholdsvis Eva N. Eggen og Hanne S. Sæterbakk, dukket plutselig opp. Ho mor var på jakt etter passelig kjærringemne til sønnen. De kom jo rett inn i ei honningkrukke, men når mor skal bestemme, er det ikke alltid så enkelt!

Queen Beezz er fem år i år. Korets leder Merethe Huseby lover jubileumskonsert, men kanskje den må vente til neste vår. Men den som venter på noe godt, venter som kjent ikke forgjeves!

 

Tekst/foto: Marit Mjøen 

8_Merethe_Huseby_Jeanette_Paulsen_nett_1.jpg T.v. leder i Queen Beezz Merethe Huseby og dirigent Jeanette Paulsen 

5_Hanne_S_S__terbakk_solist_nett_1.jpg Koret fremfører Fru Johnsen, med Hanne S. Sæterbakk som solist.

 9_Randi_Mathisen_Solist_nett_1.jpg

Randi Mathisen ga oss en varm og vakker versjon av Fields of Gold. 

10_Hilde_M_Stavnes_solist_solist_1.jpg

Hilde Lilleås Berg ga en flott versjon av Beatles-slageren Come Together.

6_Gaute_Hansen_Solveig_Meland_solister_nett_1.jpg

Gaute Hansen og Solveig Meland synger duetten Somethin' stupid. 

3_Jo_Ranheim_Ronny_Kj__sen_nett_1.jpg

Musikerne under konserten, t.v. Jo Ranheim og Ronny Kjøsen. 

4_Publikum_nett_1.jpg 
Fullsatt festsal i Damphuset under Queen Beezz-konserten torsdag 23.mai.

 2_Sivert_og_mor_nett_1.jpg

Sønn og mor - Sivert og ho mor (Hanne S. Sæterbakk og Eva N. Eggen) leser litt fra Bibelen før de gjør et forsøk på å sjekke dame til sønnen! 

 

Publisert 24.05.2019


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse