Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Heder til Brødrene Gammelosen - og flere andre

IMG_2008.jpg

Her får  Brødrene Gammelosen Orkdal kommunes Miljøpris for 2017 som takk for at de gjennom mange år har brukt fritida si på å stelle byparken vår. Prisen er en plakett og 10 000 kroner.
* Les også om de andre prisvinnerne.

Brødrene Gammelosen
er klengenavnet til en fin gjeng pensjonister, der den harde kjerne har lagt bak seg 11 somre med arbeid ved vannspeilet.

Det startet i 2007 da fire stykker gjenskapte vannkilden Troa for Orkanger Vel. De opprinnelige brødrene var Jan Erik Bach, Morten Wormdal, Brage Knudsen og Oddbjørn Fossland.

Arbeidet med Troa tente en gnist. De begynte å stelle hele området. Rekrutteringa øker på, og på podiet i kommunestyresalen onsdag sto mer enn et fotballag - inkludert blant andre APs gruppeleder Finn Hoff og lederen i kommunens kontrollutvalg, Roald Furuli.

En brødrebløff
De fleste bar fleecejakker påbrodert fornavn og Gammelosen. Jan Erik Bach forklarte hvordan disse jakkene bidro til navnet Brødrene Gammelosen under en tur på hurtigruta; luringene bløffet på seg brorskap overfor nysgjerrige medpassasjerer.

"Brødrene" har som mål å komme rundt Gammelosen med ryddesager og annet utstyr (fra Orkanger Vel) to ganger i løpet av sommersesongen. De skryter av godt samarbeid med Orkdal kommune og OIF (utstyrslager).

Prosjekt Heimatt
Fikk den høythengende Kulturprisen (15 000 kr) for arbeidet med å bringe hjem og gjenreise Thamspaviljongen. Prosjektet trenger neppe noen nærmere presentasjon, men i kortform: En gruppe entusiaster har gitt kommunen et nytt blikkfang, synliggjort en viktig del av historien vår og reddet et unikt klenodioum fra å forsvinne i glemselen.

Heimatt.jpg

Olav Sigurd Kvaale, Oddmund Stenset, Arne Asphjell og Ola Fossvoll i Prosjekt Heimatt får Kulturprisen av ordfører Oddbjørn Bang.

Otto Dehli
fikk Byggeskikkprisen for imponerende restaurering av Kåres gate 11. Les tidligere artikkel. - Ta en tur i mars, da åpner butikken, sa Dehli til kommunestyret.

IMG_2014.jpg

Otto Dehli (t.h.) får Byggeskikkprisen av Torstein Grønningen, leder i kulturutvalget. Snart blir det kiosk igjen på Nerøra.

Jo Rømme Mellingsæter,
særdeles talentfull skihopper (17 år), fikk onsdag tildelt Orkdal kommunes idrettsstipend på 20 000 kr.

 

Publisert 21.12.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse