Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Pengeknipe for OIF: Havari i Idrettsparken før vinteren

Knute_br__yter.jpg

En av de to traktorene som holder Idrettsparken åpen om vinteren har totalhavarert. Ny traktor koster 507 000 kr. I tillegg må friidrettsbanene merkes opp igjen i løpet av 2018 for 175 000 kr. I en prekær situasjon har OIF derfor søkt Orkdal kommune om et engangstilskudd på 500 000 kr.

På bildet er Knut Arve Steen, primus motor for garasjegjengen i Idrettsparken, i arbeid sist vinter.

Fem fotballbaner
OIF drifter fem fotballbaner, friidrettsanlegget og den omkringliggende parken med et årlig tilskudd fra Orkdal kommune.

Om vinteren skal de to IKAS-eide fotballbanene med undervarme holdes åpne. IKAS er eid av Orkla FK (40 %), OIF (40 %) og Orkdal kommune (20 %).

Alt er dugnad
Driftstilskuddet dekker ikke kostnadene selv om absolutt all drift skjer på dugnad. I søknaden om støtte skriver OIF at man er inneforstått med å skaffe inntekter ut over kommunal støtte til drifta, men at det har oppstått en ekstraordinær situasjon kort tid før vintersesongen setter inn.

OIFs ca 15 år gamle traktor totalhavarerte trass i godt vedlikehold. Restverdien er anslått til bare 10 000 kr. Bruktmarkedet er trålet uten hell. Det trengs en traktor med litt spesielle egenskaper. Den skal brukes til forskjellige formål og må ha påmontert ulikt utstyr gjennom hele året.

Nypris er 507 000 kr.

Orkdal kommune har tidligere gått inn med ekstraordinært tilskudd etter maskinhavari i Knyken, som også blir driftet på dugnad og med kommunal driftsstøtte.

Friidrettsanlegget
I tillegg må friidrettsanlegget, i hovedsak løpebanene, remerkes for første gang siden det ble ferdigstilt i 2012. Leverandøren har gitt pris på 125 000 for merking og 50 000 for vask.

Anlegget er mye brukt av skolene selv om OIF foreløpig ikke har fått etablert et organisert friidrettsmiljø.

"Det understrekes at det er en ekstraordinær situasjon som har oppstått. Vi håper derfor Orkdal kommune, sammen med OIF, kan bidra til å få løst denne på en god måte for brukerne av Idrettsparken", heter det i søknaden til Orkdal kommune.

IP_lys.jpg

Idrettsparken på Orkanger samler flere barn og unge og skaper mer aktivitet enn noen annen arena i regionen.

 

Publisert 14.11.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Nikki 17.11.2017 07:50
Traktoren brukes hovedsakelig til vedlikehold på de to Ikas banene. Blir ikke riktig at Oif alene skal betaler ny traktor. Det må jo være Ikas sin rolle og ansvar når slike episoder oppstår. OrklaFK/OrkdalIL bruker jo Ikasbanene på lik linje med OIF og bør derfor være med å betale kalaset. Eller er det ok og riktig at Orkla/Orkdal lurer seg unna hele greia.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse