Besøkstall

86 863 denne måneden

22 903 302 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Middelskolen: Over 20 års forfall - ny trussel om bøter

Middelskolen.jpg

Orkdal kommune krever at stabburet ved Middelskolen _ Skammens Hus på Nerøra - sikres innen 26. november. Hvis ikke risikerer eierselskapet ARTO AS både engangsbot og løpende bøter fra Orkdal kommune.

Striden mellom eierne og Orkdal kommune markerer snart 25-årsjubileum. Det vernede hovedhuset har stått tomt siden 1990-tallet.

I 2009 fikk eierne rekordbot på 200 000 kroner etter å ha neglisjert kommunale pålegg i lang tid. Bolighuset står fortsatt tomt, men kommunen anser det ikke lenger for være farlig for omgivelsene.

Derimot er stabburet farlig. Etter en befaring 25. oktober slår bygningsmyndighetene fast at bygget kan rase sammen mot sør og skade både folk og eiendom.

Derfor frist til 26. november med å sikre bygningen.

ARTO AS fikk et tilsvarende pålegg i fjor. Trussel: Engangsbot på 20 000 og så 5000 kroner i uka inntil stabburet er sikret.

Da hevdet eierne å ha gjort nødvendige sikringstiltak, men de holder altså ikke, ifølge Orkdal kommune.

ARTO AS vil rive stabburet og bygge garasje,. Bygget er imidlertid vernet i likhet med hovedhuset.

Middelskolen i Dordigata er den eldste skolebygningen på Orkanger. Huset rommer fire leiligheter, men har ikke vært beboelig på lenge.

I vår sendte ARTO AS et oppmuntrende brev til kommunen med varsel om at nå - etter over 20 år - skal Middelskolen settes i stand og folk flytte inn i løpet av høsten.

Slik gikk det ikke denne gangen heller.

Les artikkel fra mai 2017: Snart skal det bo folk i Middelskolen igjen.

Les artikkel fra januar 2013: Sagaen om skammens hus på Orkanger.

DSC_0001.JPG 

 

Publisert 01.11.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

utfløtter 03.11.2017 16:06
Det er nesten ikke til å tro at de ansvarlige for dette bygget ikke blir straffet hardere.Hva er det med Orkdal kommune og estetikk?

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse