Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Strandafestivalen: Flytter til Idrettsparken og vokser

Parkkart.JPG

Strandafestivalen flytter til Idrettsparken og skifter navn til Parkliv.  Daniel Mandal, Thomas "The Voice" Løseth & co lover artister som er større enn de du har sett og hørt noen gang før på Orkanger. Det gamle festivalområdet ved Gammelsen kan bli camp med opptil 150 teltplasser.

"Parkliv" spiller både på Idrettsparken som arena og parker generelt som steder for  gode opplevelser.

Det du ser over er ei skisse av festivalområdet slik det er tenkt 27-28. juli 2018. Parkscenen og det viktigste publikumsområdet legges til Bankløkka - sjuerbanen som ligger nærmest portalen ned til parken.

Logo.jpg

Logoen for neste års folkefest på Orkanger.

Skråningen opp mot Rudolf Larsens plass (den store terrassen) danner et naturlig amfi. Selve terrassen blir VIP-område. Øltelt og en mindre scene - Teltscenen - kommer mellom Bankløkka og slitebanen.

Store artistnavn i vente
Arrangørene setter et publikumstak på 2500 per kveld dette første prøveåret. Strandafestivalen har hatt rundt regnet 1000 per kveld. Det er mer plass i Idrettsparken.

Daniel Mandal lover artister som er større enn Strandafestivalen noen gang har levert. Den første headlineren blir offentliggjort allerede 16. oktober.

Camp Stranda
Ambisjonen er å utvikle Orkanger videre som arena for konserter og folkefest. Festivalen startet i 2013. Ildsjelene har siden samlet mange tusen mennesker uten ei krone i offentlig støtte.

For første gang er det planlagt festivalcamp ved Gammelosen, der Strandafestivalen har holdt til.

- Camp Stranda blir selvfølgelig Norges fineste festivalcamp med egen badestrand, sier Daniel Mandal.

__pning1.juli.jpg

Fra åpninga av Bankløkka i juli 2014. Nå blir banen også konsertarena. Det har Idrettsparken vært før, under Orkladagene og Orkla-martnan. De nyslåtte Melodi Grand Prix-vinnerne Bobbysocks (Norges første) opptrådte i parken i 1985.

Avtale med OIF
Arrangørene har hatt samtaler i lengre tid med OIF, som disponerer og drifter Idrettsparken. Det er gjort avtaler om vakthold og andre tiltak både av hensyn til anlegget og naboene.

En kolossal scenerigg må kjøres inn på Bankløkka. Erfaring fra lignende arrangement på arenaer som Lerkendal og Color Line stadion i Ålesund er lagt til grunn under planleggingen.

Vil ha flere godt voksne på konsert
Festivalen flytter fordi Orkdal kommune skal starte bygging av Folkehelsesenter med badeanlegg ved Gammelosen. I tillegg ønsker arrangøren bedre plass og enklere logistikk.

- Parkliv skal drives i samme ånd som Strandafestivalen. Det betyr vi legger stor vekt på kvalitet, jordnærhet og fine opplevelser for publikum. Vi vil også i større grad jobbe for å få det voksne publikummet til å besøke oss. Vårt største ønske er å lage en festival for alle. Det skal bli folkefest i Orkanger sentrum, sier Daniel Mandal.  

DSC_0018.JPG

Daniel Mandal før årets festival. Artistene forlater stranda neste år til fordel for Idrettsparken. Ved stranda er det i stedet planlagt festivalcamp.

 

Publisert 11.10.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Nikki 11.10.2017 23:51
Godt jobba. Dette nye opplegget blir en vinn vinn situasjon for alle parter👍😊

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse