Besøkstall

41 741 denne måneden

10 522 011 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nerøra gravd opp i vinter: Asfalten lar vente på seg

DSC_0004.JPG

Svorka energi gravde kabelgrøfter på kryss og tvers på Nerøra i vinter. Orkdal kommune lovte at selskapet skulle dekke sårene så snart vinteren var over. Nå er det august, og dype arr skjemmer fortsatt gatene på Orkanger.

Bildet over er fra Rolf Arne Bergs vei. I år er det 100 år siden jagerpiloten og krigshelten Rolf Arne Berg ble født. Ordfører Oddbjørn Bang ønsker å markere dette. Gatestubben som er oppkalt etter ham, ser ikke bra ut.

DSC_0005.JPG

Nygata har fått asfalt, men nå er det sånn. Politikere i formannskapet tok opp de stygge sporene etter graving allerede i april. Da lovte administrasjonen at skadene fra Svorkas aktivitet skulle utbedres ganske raskt.

DSC_0006.JPG

Mer fra Nygata, som har et karakteristisk bygningsmiljø - en viktig del av den forsømte perlen i Orkdal.

DSC_0007.JPG

Nerviksdalen. I bakgrunnen en større hodepine gjennom mer enn 20 år; den vernede og folketomme Middelskolen.

DSC_0008.JPG

Enda flere skader i Nygata.

DSC_0009.JPG

Bekkfaret. Dette er trolig eldre synder enn fra Svorkas graving i vinter, men bildet viser resultatet av dårlig lappverk.

DSC_0010.JPG

I Fjordgata ligger mye av den eldste bebyggelsen på Orkanger. Her yret det av liv og allsidig næringsvirksomhet på 1800- og langt inn på 1900-tallet, og her bodde mange av Thams´ ansatte ved Strandheim Bruk. Både asfalten og historien ser ut til å ha gått i glemmeboka mens brukshistorien er flyttet til Bårdshaug.

DSC_0011.JPG

Fra Sveligata, en annen neglisjert perle på Nerøra.

DSC_0012.JPG

Mer fra Sveligata, inn mot krysset ved Kåres gate.

DSC_0013.JPG

Fortsatt ødeleggelser også i Kåres gate, den gamle paradegata. Til høyre utenfor bildet ligger huset der forfatteren Johan Bojer ("Den siste viking") ble født. Orkanger Vel satte opp en liten plakett på veggen for ti år siden. Nå har vi ventet noen år på den digitale turstien som skulle bidra til å bringe Nerøra, bygningsmiljøet og historien fram i lyset.

DSC_0014.JPG

Nærbilde fra Grensen rett ved Rianmyra barnehage.

DSC_0015.JPG

Njardar gate var rasert allerede før Svorka energi rykket inn med gravemaskiner. Kommunestyret har bevilget penger til en omfattende istandsetting. Spørsmålet er når det vil skje og om alle tiltak skal vente på en større oppgradering.

DSC_0016.JPG

Mer fra Njardar gate.

DSC_0018.JPG

Ikke all elendighet i gatene på Nerøra skyldes Svorka energi. Slik ser det for eksempel ut i Rolf Arne Bergs vei - altså gata som hedrer en av de dristigste jagerpilotene under andre verdenskrig. Berg ble skutt ned over Nederland i krigens siste fase.

Les mer om ting som skurrer på Orkanger, og som det er mulig å fikse.

 

Publisert 07.08.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Svorka v/ Håkon Solvik 17.08.2017 15:52
Til publikums informasjon fra Svorka. 8. august fikk styret i Orkanger Vel følgende e-post fra oss: Hei! Jeg viser til deres sak om manglende asfaltering etter graving i regi av Svorka. Vi har stor respekt for det flotte og ærverdige miljøet på Øra og selv om en god del er utbedret etter vinterens «herjinger», gjenstår asfaltering av veikryssinger og noe annet, herunder oppkobling av noen få abonnenter. Først av alt vil jeg bare beklage at dette har tatt lenger tid enn det planen opprinnelig var, da vår entreprenør dessverre har blitt forsinket. Likevel er det naturligvis Svorka som er ansvarlig leverandør, og vi har nå fått en bekreftelse på at asfaltering vil bli utført i uke 34. Det skal foretas en sluttbefaring med vår entreprenør i slutten av august, og gjenstående arbeid og eventuelle avvik vil deretter bli utbedret så raskt som mulig. Nøl ikke med å ta kontakt med oss i Svorka hvis det skulle være noe. Kontaktinfo: bredband@svorka.no Tlf.: 07165

Svend Åge Sæther 11.08.2017 09:39
Svorka er nå i gang med utbedringene og asfalteringen og flere plasser er ferdig asfaltert. Jippi :-) Når det gjelder veistandard så burde kanskje Orkdal kommune også tatt seg en runde og fikset hull og andre skader på både grusveier og asfalterte veier på Orkanger og andre steder i Orkdal. Håper våre politikere sørger for en rask løsning og beordrer det. Farstdumpene i Orkdalsveien har i årevis vært feil i forhold til fartsgrensen. Loven sier noe om hvordan de skal være og kommunen bør være like streng mot seg selv i så måte og få det i orden.. Håper på raskt utbedring og at politikerne våre også trykker på de rette knapper her.

Nikki 09.08.2017 08:23
Har sagt det tidligere og gjentar. Ikke mange politikere som gidder å interessere seg for idylliske nerøra. Hadde bla gjester på besøk i sommer som var sjokkerte over vegstandarden. Hadde det ikke vært for Hans Kringstad og Orkanger Vel sin innsats om å sette fokus på nedre del av Orkanger hadde det sett enda værre ut.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse