Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Her bli det liv: Over 2000 til strandfest i Gammelosen

DSC_0018.JPG

Ildsjelene Thomas Løseth og Daniel Mandal (bildet) venter minst 2000 på Strandafestivalen i Gammelosen lørdag og søndag. God stemning kjennetegner det mange mener er Norges beste strandfest. Været blir godt nok i år også. Orkanger er stedet i helga!

Dette er femte året med Thomas- og Danielshow på korallsanden sør i Gammelosen - godt hjulpet av en stor hær frivillige.

DSC_0031.JPG

På stranda: Mens frivillige rigget til for festival torsdag, plasket fem frøyværinger i vatnet i Gammelosen. Vi ser Celine, Emeli, Einar, Malena og Casper, som er i alderen fire til ni år og kommer fra Rabben og Uttian på Frøya. Familiene deres ferierer ved Gangåsvatnet og oppdaget badeperlen i Gammelosen onsdag.

Festival uten støtte
Thomas Løseth og Daniel Mandal bruker fritid og ferie på å arrangere en musikkfestival som aldri har fått ei krone i kommunal støtte. Ikke har de søkt, heller.

- Vi trenger ca 2000 besøkende av hensyn til økonomien. I fjor kom det flere, og vi satser på det i år også. Ambisjonen er å vokse litt til neste år, sier Daniel Mandal.

Gjengen bak Strandafestivalen legger ned en voldsom dugnadsinnsats. I år har de for eksempel trålet Fosen og Namdalen opp til Namsos for å klistre plakater.

På plakatene er det mange lokale musikere og en del godbiter for en hver smak. Her er nettopp plakaten med artistene:

Plakat.jpg 

Mellom numrene blir det trubadur fra egen scene ved strandbaren på motsatt ende av der hovedscenen står.

Gratis Barnas Dag
I tillegg byr Strandafestivalen på gratis Barnas Dag fra klokka 12 til 14 lørdag. Blant aktivitetene på Barnas Dag er kajakkurs, ponniridning, ansiktsmaling og barnemusikk. Og det er is til alle - også det gratis.

Kan det bli bedre?

DSC_0019.JPG
Vennlig atmosfære og fargerike strandstoler er varemerket til Strandafestivalen.

Rockerne Thomas Løseth og Daniel Mandal booker ikke artister først og fremst etter egen smak. Når Daniel får spørsmål om å velge ut et kommende høydepunkt svarer han først "alt" (politisk korrekt helgardering), for deretter å trekke fram Anders Jektvik.

omw_Jektvig.0321_w855h425.jpg

Anders Jektvik.

Drømmer om DumDum
Og hvem ville vært headliner på Strandafestivalen om gutta hadde romslig budsjett?

Svar: DumDum Boys.

I år får du blant annet høre Freddy Kalas og Staysmann & Lazz (fredag), og Björn Rosenström og CLMD (Martin Danielle) lørdag. I tillegg opptrer stjerner med lokal forankring som Tempo, Kristian Raanes og Orkanger Allstars.

Været: Ei skrekkmelding med varsel om styrtregn fredag er trukket tilbake. Det blir bra temperaturer, kanskje litt yr i lufta fredag kveld og trolig sol lørdag.

Alt er duket for Strandafestival nummer fem; topp atmosfære ved vannspeilet.

16266193_1087718304670498_1601728977506778639_n.jpg

Ja, akkurat sånn er det på Orkanger.

 

Publisert 27.07.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse