Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger torg blir nytt: Studenter ber om hjelp til å skru

DSC_0005.JPG

Det golde Orkanger torg får snart scene med lysende sponvegg. Kaldt skal bli varmt og trivelig.  NTNU-studentene som har tegnet konstruksjonen, bygger den også. Men nå ber de om dugnadshjelp for å komme i mål. Alt du trenger er en drill.

En enkel men viktig jobb
Jobben er enkel. Den består i å skru fast små bordbiter på veggene. Bitene skal forestille sponflis som på taket på Thamspaviljongen. Inni kommer det lys.

Kan du helpe til noen timer? Da er det bare å møte opp på torget en gang mellom kl. 08 og 22, for de tre studentene er der og jobber hele tida. Du bestemmer selv når du starter og slutter.

På bildet ser du arkitektstudentene Anette Morvik Robberstad, Johan Martin Haug og Ingrid Stenvik Larsen.

Har du spørsmål, ring Ingrid på 483 04 198.

DSC_0008.JPG

Kan du hjelpe disse tre litt, så hjelper du også Orkanger. Det handler om å skru skruer.

Jury kåret vinner
Scenen er del av vinnerforslaget i studentkonkurransen om vitalisering av torget. Orkanger sentrumsforening, Orkanger Vel, Orkdal kommune og On Arkitekter var representert i juryen.

Senere har Orkdal kommune bevilget til sammen 1,5 mill. kr. for å sette deler av studentenes ide ut i livet. Pengene rekker bare et stykke på vei. Dette er lavbudsjett og mye arbeid må gjøres på dugnad.

Knykengjengen
En del karer fra Knykengjengen har stått på sammen med studentene de siste dagene, men nå skal dugnadsfolket ha litt ferie også. Dermed har du sjansen til å overta stafettpinnen og gjøre Orkanger sentrum penere. Du får personlig eierskap i det studentene håper blir et ikon i småbyen.

DSC_0003.JPG

Tre karer fra Knykengjengen i arbeid med scenegolvet.

Målet er ikke bare å gjøre torget vakrere, men også å stimulere til mer bruk. Scenekonstruksjonen vil avgrense torget fysisk og lyse trolsk i mørket.

Inspirasjon har de hentet fra Orkangers historie og identitet blant annet som et sted med treindustri. I tillegg harmonerer profilen med linjene i den skogkledde åsen mot øst.

Ikke penger til amfi
Det er satt av 1 mill. kr. til det arbeidet som pågår nå. I tillegg har kommunestyret bevilget 500 000 til blant annet en takkonstrusjon og ei bodrekke.

Det er også foreslått å grave ut et amfi, men det fins det foreløpig ikke penger til. Orkanger Vel har satt av penger til parkbelysning.

Dersom det lykkes å få til bruk av torget, vil det være til hjelp i arbeidet med å lage et levende sentrum på Orkanger.

Les tidligere artikkel om prosjektet.

Torg3.JPG

Omtrent slik tenker arkitektstudentene at det skal lyse ved Orkanger torg.

Torg1.JPG

En skisse av scenen ferdigbygd. Det kommer tak også, enten som seilduk eller en fast konstruksjon.

 

Publisert 03.07.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse