Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Se bilder fra Orkangers byfest: Her finner du kjentfolk

DSC_0032.JPG

Lørdag var det på ny byfest i Orkanger sentrum fire år etter at Orkanger fikk status som Norges by nummer 103 - og fortsatt den yngste. På torget sitter en bukett muntre jenter fra Orkanger. Se flere bilder.

Orkanger sentrumsforening, Orkanger Aktivum og Orkdal kommune arrangerte byfesten sammen.

DSC_0001.JPG

Byskiltet som ble laget i all hast til fødselsdagen 1. juli 2014 kom til nytte igjen.

DSC_0004.JPG

Næringsliv og foreninger fra hele kommende Orkland kommune var invitert til å presentere seg. Orkanger Vel er av de kortreiste. Her får Jan Erik Snildal prøve Orkanger-quiz hos Solveig Kjønli.

DSC_0005.JPG

OTI-Roy på plass med el-transportsykkel. Bra humør på den karen, så lenge han ikke taper i squash, yatzy og andre konkurranser.

DSC_0007.JPG

Nadir Kvakland, opprinnelig fra Thailand, selger all slags ting & tang og jobber ivrig med norsken.

DSC_0036.JPG

Ordfører Oddbjørn Bang og forgjenger Gunnar H. Lysholm, sistnevnte som entusiastisk konferansier på byfest. Bang sa bla. at han gleder seg til å bli innbygger i Orkland kommune. Han ser for seg en digitalisert forvaltning der feks foreldre til nyfødte automatisk får mail for avkryssing av ønsket barnehage. Mindre behov for å besøke rådhuset.

DSC_0009.JPG

Valgkampen er i gang. Gjertrud Berg fra Orkdal topper stortingslista til Miljøpartiet De Grønne i fylket. MDG har tatt inn over seg at kloden vår er truet, og får mye kjeft for å ville gjøre noe med det. (Klimaendringer og sånt tull får andre ta seg av, ikke Norge, og i hvert fall ikke Orkdal).

DSC_0010.JPG

Benjamin Ressellmo Johnsen (snart 2, på arma) får godis av ei overdimensjon katt i Orkanger sentrum.

DSC_0012.JPG

Tegneserieskaper Trond Stavås tok veien fra Hemne for å markedsføre noen av universene han lager med tekst og tegning. Målet er etter hvert å kunne leve av tegneserier. Du finner en av stripene hans i ST.

DSC_0017.JPG

Vi er backstage med rocker Tore André Helgemo og fans fra Bunnpris. Tore André krever ei svart oreokjeks på den såkalte raideren. Til sammenligning forlangte Lemmy i Motörhead strippere hver dag da han deltok på Steinkjerfestivalen.

DSC_0020.JPG

Forventningsfulle barn før tryllekunstneren Carrera inntar scenen.

DSC_0023.JPG

Her snakker vi ekte ørbøgg av edel årgang: Baard Andaas og Kari Konstad.

DSC_0038_1.JPG

Motivet bare sto der og fristelsen ble for stor: Ordfører Oddbjørn Bang og Orkanger sentrumsforening er dypt uenige om hva som skal til for å lage en levende bykjerne - og hva som kan ta livet av den.

DSC_0025.JPG

De minste fikk ta førerkort. Airo (4) holder seg forskriftsmessig på høyre side mens Siri Trønsdal fungerer som bilsakkyndig.

DSC_0027.JPG

En tilsynelatende skeptisk Kjell Solem i Orkanger Historie. Foreninga samler og sprer viktig kunnskap om fiskerøra som ble industristed.

DSC_0030.JPG

Arne Asphjell steller med flere klenodier enn Thamspaviljongen. Denne B- Forden kjøpte Anton Bach ny i 1933. Det sies at Bach stelte den som et lite barn i over 50 år. Gaden & Larsen tok den i innbytte i 1968. Asphjell kjøpte den tilbake til Orkdal. Bach og Forden bodde der advokat Fossvoll har kontor.

Anton_1.png

Og her har vi Anton Bach med B-Forden.

DSC_0031.JPG

Natteravnene spiller en viktig rolle i lokalsamfunnet. De vervet fem nye ravner før klokka 13.

DSC_0034_1.JPG

Sånn er det å stå på scenen på Orkanger og ha mye publikum. Tryllekunstneren Carrera (Kåre Svingen) og to unge publikummere som assistenter.

DSC_0044.JPG

Gunnar Andreas Berg fra Orkanger tilhører eliten av norske gitarister. Han har spilt med de "store og laget musikk selv. Orkanger har i det hele tatt fostret mange fremragende musikere; Berg, 3 x Hoff, Togstad, Blåsmo, Slettahjell osv.

DSC_0039.JPG

Orkesteret Laust og fast, med blant andre Sturla Eide, Kai Roger Magnetun og elever ved kulturskolen.

DSC_0040.JPG

Dypt konsentrerte fiolinister i Laust og fast.

DSC_0041.JPG

Tore André Helgemo gjør for tida rockekarriere som aldri før. Kan vi kalle ham en "late bloomer"?

DSC_0042.JPG

Og her er hele bandet: Orkland All Stars!

DSC_0046_1.JPG

Tindra Lorentzen (7) med 300 svar på Orkanger Vels quiz. Spørsmål 1 var: Hva het Orkanger Vel opprinnelig (1928)? A. Orkedalsørens Velforening, B. Orkanger Hjelpeforening eller C. Orkanger Kvindeforening. Rett svar er C. Vi kommer tilbake med alle resultatene og vinnere.

Først er det Familiedag i Hermetikken fra 12-15 søndag.

 

Publisert 24.06.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Elen Larssen 24.06.2017 22:35
Heia Baard. Så koselig å se deg her. Barndomskamerat fra 1940-50 årene . Ja tiden går og vi består.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse