Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Velkommen til Orkanger: Nytt folkemøte om arealbruk

DSC_0159.JPG

Tirsdag kl. 18 inviterer Orkdal kommune til folkemøte nummer to i serien som skal puste nytt liv i Orkdal 2040-planen. Nå er tema arbeidsplasser og areal til næring. Franslykkja på bildet over pleier vi ikke snakke om.

DSC_0171.JPG

Sentrumsområde på Orkanger. Rom eiendom, som er staten, eier deler av dette området.

Men det du ser på disse bildene er altså:
* innfallsporten til regionsentret og førsteinntrykket ved ankomst Orkanger.
* et stort delvis øde areal helt inntil den vedtatte bykjernen.
* et område med lager, verksted, entreprenør og andre virksomheter som naturlig hører til utenfor sentrum.

DSC_0163.JPG

Orkanger sentrum.

Pent er det i hvert fall ikke.

Uvisst av hvilken grunn virker det umulig å starte arbeid med omforming og forskjønnelse av dette sentrumsområdet.

Stikkord: Gangavstand
Franslykkja er som skapt for fortetting i tråd med Orkdal 2040-ideen. Den går ut på å samle attraktive tilbud så tett at folk kan gå mellom dem etter å ha parkert bilen.

Derfor er Biltema på Statens Hus en langt bedre ide enn Biltema ute på Laksøra. Alle vil gå mellom Amfi og Biltema ved Statens Hus. Nesten alle vil kjøre mellom Amfi og Biltema på Laksøra.

Ved å bygge ut varehus på Laksøra først vil Franslykkja bli liggende som det gjør.

DSC_0154.JPG
Orkanger sentrum.

Mislikt i Snillfjord
På møtet tirsdag skal ordførerne i Meldal, Agdenes og Snillfjord delta for å diskutere arealbruk i den kommende storkommunen. Orkdal har andre utfordringer enn de mindre kommunene på dette feltet. At vi i det hele tatt diskuterer om noen skal få etablere seg akkurat der de selv vil kan fortone seg som et luksusproblem sett utenfra.

På et møte i samarbeidsorganet Orkdalsregionen i 2014 sa Snillfjord-ordfører John Lernes at han misliker arealbruken i Orkdal, og spesielt det at kommunestyret sa nei til Biltema på Laksøra (men altså ja til Biltema ved Statens Hus eller OTI).

DSC_0152.JPG

Orkanger sentrum.

Ville ikke gi verbal støtte
På samme møte sa nabokommunene nei til å uttale seg positivt om et prosjekt for markedsføring av Orkanger som handelssted. Orkdal kommune ba om en verbal støtteerklæring for å få penger fra fylkeskommunen. Slik gikk det ikke.

Ifølge møtereferatet var Snillfjord-ordføreren irritert på Biltema-saken mens andre forståelig nok viste til at ved å markedsføre Orkanger vil deres egen handel kunne svekkes. Les tidligere artikkel om saken.

På møtet tirsdag deltar også ledelsen i Isfjord Norway. Næringsmiddelbedriften flytter fra Trondheim til Orkanger med nærmere 100 arbeidsplasser neste år.

DSC_0151.JPG

Orkanger sentrum.

DSC_0160.JPG

Velkommen til Orkanger. Vi har mye ugjort innen arealbruk i sentrum.

DSC_0015.JPG
Statens Hus-tomta eid av Coop Orkla Møre. Her forelå avtale med Amfi/Thon om Biltema-bygg inntil det lyktes å få Laksøra på dagsorden igjen. Der er det billigere å bygge.

 

Publisert 05.06.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse