Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nå blir det fortau i kaotiske J.O. Rømmesmos vei

unnamed.jpg

To år på overtid er det klart for bygging av fortau i J. O. Rømmesmos vei. Dette er en skolevei og viktigste adkomst fra Orkanger sentrum til Idrettsparken. Området er preget av trafikkaos med unger til fots og på sykkel i sikksakk mellom bilene.

Rådmannen foreslår at hovedutvalg teknikk onsdag bevilger 212 000 kroner fra fond egenandel trafikksikkerhet.

Fylkeskommunen har allerede gitt tilsagn om 318 000 kroner for å trygge denne skoleveien. Dermed er kostnaden på 530 000 kroner dekt inn, og det er bare på sette i gang.

Det skal bygges fortau på begge sider fra Orkdalsveien og ned til krysset Geilan/Søster Signes vei. Parkeringa skal også strammes opp, ifølge tidligere planer. I dag blir det parkert på kryss og tvers mens ungene smetter mellom ryggende og kjørende biler.

Ved arrangement er det stort sett alltid flere biler enn parkeringsplasser i området, selv om Idrettsparken er lett å nå uten bil for de fleste på Orkanger.

Det foreligger planer om mer parkering langs Geilan i forbindelse med OIFs nye flerbrukshus. I framtida kan det også bli mer parkering i området ved korpshuset.

I første omgang vil fortau og merket parkering gjøre det tryggere å ferdes, særlig for de av ungene som ikke blir kjørt med bil til og fra Idrettsparken.

Daværende varaordfører Oddbjørn Bang fikk vedtatt å legge J. O. Rømmesmos vei inn med topp prioritet i trafikksikkerhetsplanen i 2014. Da var håpet bygging i 2015. Blant annet arbeidet med ny reguleringsplan for hele Idrettsparken førte til to års utsettelse.

unnamed2.jpg
Situasjonsbilde fra kampdag i 2016.

DSC_0001.JPG

J. O. Rømmesmos vei uten biler og folk. Skoleveien er i praksis ei eneste stor asfaltflate der ungene må klare seg som best de kan når det er trengsel.

DSC_0003.JPG

 

Publisert 07.05.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse