Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkland første rådmann: Ersvik, Kvernmo eller Lindseth

Ingvill_Kvernmo_1_1_1_1.jpgEn av disse tre blir onsdag ansatt som første rådmann i nye Orkland kommune - i alfabetisk rekkefølge:

* Per Sverre Ersvik (47), ass. rådmann i Kristiansund.
* Ingvill Kvernmo (38), rådmann i Orkdal.
* Petter Lindseth (45), rådmann i Meldal.

I så fall betyr det at tunge kandidater som Helge Klungland (53) og Hege Sørlie (56) er ute av konkurransen.

Klungland er bosatt i Orkdal og har toppstilling i NTNU knyttet til fusjonsprosessen med høgskolene i Sør-Trøndelag, Ålesund og Gjøvik. Helge Klungland søkte også da rådmannsstillingen i Orkdal var ledig i fjor.

Da ble søkerlista hemmeligholdt i strid med loven slik at folk aldri fikk vite hvem Ingvill Kvernmo hadde konkurrert med.

Hege Sørlie er rådmann i Meløy i Nordland. Hun var tidligere rådmann i Namsos, men gikk av under turbulensen rundt pengesluket Rock City.

Petter_Lindseth_1_1.jpgOm de tre gjenværende kandidatene:
Ingvill Kvernmo har vært rådmann i Orkdal i ett år.
Petter Lindsth har vært rådmann i Meldal i tre år ( bildet).
Per Sverre Ersvik har vært assisterende rådmann/rådmannens stedfortreder i Kristiansund i to år - før det økonomisjef.

Les mer om kandidatene.

Komplisert ansettelsessak
Parallelle kommunestyremøter for de fire fusjonskommunene skal ansette rådmann kl. 18 onsdag. Før det skal et utvalg med to fra hver kommune lage forslag. Og så skal fellesnemnda for den kommende kommunen (alle formannskapene) legge fram innstilling for de fire kommunestyrene. Den skal helst være enstemmig.

De må bli enige
Om Orkdal og Meldal er innbyrdes uenige, vil Agdenes og/eller Snillfjord i praksis avgjøre. Snillfjord, som går inn med ca 500 innbyggere, har relativt stor politisk innflytelse sammenlignet med Orkdal med nesten 12 000 innbyggere.

Intervjuer med kandidatene pågår helt fram til i dag (tirsdag).

Kilde:
Denne artikkelen ble først lagt ut i den tro at skriftlig informasjon om et finaleheat på tre var offisiell. Det er den likevel ikke, og det må tas forbehold.

Esrvik.JPGBilde av Per Sverre Ersvik til høyre. Ersvik søkte også som rådmann i Orkdal, men falt ut i den hemmelige prosessen den gangen.

Det vil normalt bety at representantene fra Orkdal heller ikke vil gå for ham til stillingen som rådmann i et samlet Orkland.

 

Publisert 02.05.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse