Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

De ryddet strendene: Dugnad i Gammelosen

DSC_0014.JPG

Lørdag gjorde Orkanger Vel unna den årlige vårdugnaden. Noen tonn tang er borte fra strendene, og det er strøkent i Hermetikken. Her ser du en del av dugnadsgjengen.
Flere bilder under.

På bildet: Karin Taranger, Hans Kringstad, Vidar Liøkel, Marit Opøien, Jan Aage Mortensen og Andreas Rønning med junior (Foto: Tilfeldig forbipasserende).

Den store jobben er å bli kvitt enorme mengder tang som legger seg på sandstrendene gjennom vinteren. De ble ryddet i løpet av noen tunge timer. I år kjører Orkdal kommune vekk det dugnadsfolkene la inne på land ved den største stranda i nordenden.

Den ble i tillegg ryddet for pukk og stein som har rast ut. Tanga på den minste stranda kjørte Vidar Liøkel og Andreas Rønning i skytteltrafikk i åpningstida til Hamos for å bli kvitt.

Denne minste stranda er nesten tømt for sand i løpet av vinteren, og det har ikke latt seg gjøre å skaffe ny forsyning i vår. Det er litt synd siden det denne sommeren for første gang blir stengt for tungtrafikk i helger og kvelder. Dette er det trolig det beste badestedet, men det ligger kloss inntil Gammelosveien.

DSC_0003.JPG

Sånn så det ut da jobben startet lørdag morgen.

DSC_0021.JPG

Og slik var den største stranda i nordenden etterpå.

DSC_0018.JPG

Vidar Liøkel stiller alltid opp, så fremt han ikke er på fotballkamp i Manchester. Det er han heldigvis bare et par ganger i året.

DSC_0024.JPG

Bjørn Johan Vullum tar vårpuss i Hermetikken. Her er det snart fullt av liv.

DSC_0029.JPG

Dugnad er soaialt, mat og drikke må til. Nærmest fra venstre; Karin Taranger, Laila Fjeld, Kari Fagerholt, Jan Aage Mortensen og Marit Opøien.

Lørdagens jobb tilsvarte ca 50 dugnadstimer. Den faste gruppen pensjonister - "Brødrene Gammelosen" - som rydder langs turstien gjennomførte 550 dugnadstimer i kommunens park i fjor. Bra jobba.

 

Publisert 29.04.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse