Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

350 000 kr til fest for Thamspaviljongen - og vi minnes Berg

DSC_0003.JPG

Orkdal formannskap plusset på 100 000 kr slik at det er satt av 350 000 til ei uke med fest når Thamspaviljongen åpner 9. sepember.
Formannskapet bevilget også 80 000 til byfest i gata 24. juni. Den skal markere kommende Orkland storkommune.

Thamspaviljongen
Festuka går altså av stabelen 9-17. september. Starten finner sted på dagen 150 år etter at Christian Thams ble født.

Politikerne la altså 100 000 kr ekstra i potten i tillegg til rådmannens forslag om 250 000 kr. Planen er et bredt tilbud av kulturelle aktiviteter for alle aldersgrupper.

Trondheimssolistene er avslørt som en av de store, og det jobbes med åpning i regi av kongehuset.

Alt skal foregå på Bårdshaug.

Byfest på Orkanger
Orkanger Aktivum og Orkanger sentrumsforening vil arrangere byfest i sentrumsgata også i år. Første byfest fabt sted den dagen Orkanger fikk bystatus - 1. juli 2014.

Nesten alt er dugnadsarbeid, men de to foreningene søker om 80 000 kr fra Orkdal kommune for å sikre bra underholdning. Tanken er å invitere virksomheter fra hele Orkdal, Meldal, Agdenes og Snillfjord for å vise fram hva som finnes av bedrifter og frivillige organisasjoner i den kommende Orkland kommune.

Orkland ser dagens lys i 2020, men i juni - kort tid før byfesten - vil Stortinget vedta kommunesammenslåinga i Orkdalsregionen.

BangSkilt.JPG
Fra den aller første byfesten, 1. juli 2014. Daværende varaordfører Oddbjørn Bang, nå ordfører, representerte Orkdal kommune og byen.

Enda et jubileum
I år er det 100 år siden krigshelten og flygeresset Rolf Arne Berg fra Orkanger ble født. Berg var en av de mest profilerte og dristige norskepilotene under andre verdenskrig. Han falt like før krigen var over.

Les om Rolf Arne Berg.

Berg er hedret med gate og byste på Orkanger. I formannskapet tok ordfører Oddbjørn Bang opp spørsmålet om ei markering i løpet av året.

Berg.jpg

Rolf Arne Berg minnes alltid 17. mai.

Dårlige gater
Knut Even Wormdal tok opp skadene etter kablegraving i regi av Svorka energi på Orkanger. Både gater og fortau har fått hard medfart. Rådmannen svarte at skadene vil bli utbedret nå når vinteren er over, og at Svorka skal betale.

Torstein Larsen tok opp skjemmende kratere og hull på p-plassen ved Orkanger kirke.

Det ser i det hele tatt dårlig ut mange steder. Den uframkommelige snarveien til Prix blir ikke mulig å gå for folk som er dårlige til beins fordi om noen kjører på litt grus av og til.

Njardargate.jpg

Njardar gate, adkomst til to barnehager.

 

Publisert 26.04.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Berit Gjølmesli 27.04.2017 22:45
Byfesten 24. juni blir en utmerka anledning for frivillige lag og foreninger å vise seg fram for innbyggerne i kommunen. Håper så mange som mulig benytter seg av dette tilbudet fra Sentrumsforeninga og Orkanger Aktivum.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse