Besøkstall

70 068 denne måneden

35 957 104 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Thamspaviljongen: Åpningsfest ei uke til ende

Pav1.jpg

Orkdal kommune planlegger fest ei hel uke når den hjemvendte Thamspaviljongen åpner 9. september. Det jobbes fortsatt for å få kongehuset til å forestå den offisielle åpningen.

Ingrid Alexandra åpner?
Både Kronprinsparet og senere prinsesse Ingrid Alexandra er lansert som kongelige gjester. Prinsesse Ingrid Alexandra ble formelt invitert i januar uten at det foreligger noen endelig avklaring.

Se tidligere artikkel: Har invitert Ingrid Alexandra til Orkanger.

Det som er avklart er at Trondheimssolistene blir hovedartister på selve åpningsarrangementet. Det vil finne sted på en utescene dersom været blir bra.

Paviljongen er bare ca 100 kvm og kan ikke huse et slikt arrangement.

Alt skjer på Bårdshaug
Komiteen legger opp til et bredt spekter av artister gjennom hele uka fra lørdag 9. september til søndag 17. september. Alt skal foregå på Bårdshaug. Både kinosalen og Bårdshaug herregård er reservert.

Arrangementet tjuvstarter for øvrig med en tilstelning for dugnadsgjengen fredag 8. september.

250 000 til festuke
Orkdal formannskap skal nå bevilge penger til festuka. Rådmannen foreslår at jubileumskomiteen får 150 000 kr til videre planlegging og opplegg. I tillegg foreslår rådmannen å bruke 100 000 for å dekke utgifter til underholdning.

Disse er med i jubileumskomiteen: Oddbjørn Bang, Gunnar Lysholm, Marit Mjøen, Torstein Grønningen, Ola S. Kvåle, Arne Asphjell og tre fra rådmannens stab.

3_1.JPG

Omtrent slik blir paviljongen plassert.

Byfest på Orkanger?
Samtidig skal formannskapet ta stilling til en søknad om 80 000 kr i støtte til byfest 24. juni. Søkere er Orkanger Aktivum og Orkanger sentrumsforening.

Det har vært arrangert byfest hvert år siden Orkanger fikk bystatus som Norges by nummer 103 i 2014.

De to foreningene har et underholdningsbudsjett på 50 000 kr og et totalt budsjett på 180 000. Byfesten er i stor grad basert på dugnad.

Vil samle Orkland på Orkanger
Orkanger Aktivum og Orkanger sentrumsforening skriver at de ønsker å invitere næringsliv og frivillige organisasjoner fra hele den kommende Orkland kommune. Stortinget skal vedta kommunesammenslåinga kort tid før den planlagte byfesten.

Tanken er å la alle profilere seg uten å betale leie for stand. De to foreningene mener dette er god PR for virksomhetene i Orkland, og god markedsføring av kommunen.

DSC_0018.JPG

Fra byfest i 2015.

PR-prosjekt feilet for andre gang
Orkdal kommunestyre vedtok i desember 2015 at rådmannen skulle gjenreise et strandet markedsføringsprosjekt i løpet av 2016 med kommunen i en lederrolle. Det skjedde ikke.

Vedtaket sa at prosjektet skulle evalueres i år (2017), men det ble aldri noe å evaluere. Det meste som var igjen av penger til markedsføring er brukt ad hoc til enkeltstående tiltak, og ikke i målrettet arbeid.

 

Publisert 24.04.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse