Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Fire rådmenn vil bli første rådmann i Orkland kommune

Esrvik.JPG3. mai skal de fire kommunestyrene i kommende Orkland kommune ansette rådmann. Fire av søkerne har stilling som rådmenn i dag - i Orkdal, Meldal, Kristiansund og Meløy. En er prorektor ved NTNU.
Se hvem de er - han til høyre jobber i Kristiansund.

Saken er komplisert siden den involverer de folkevalgte i fire kommuner.

Muligens er den enda mer krevende fordi rådmennene i to av fusjonskommunene står på søkerlista. Har politikerne i Orkdal og Meldal mest tro sin egen rådmann som framtidas leder?

Ingvill_Kvernmo_1_1_1_1.jpgHer er fem hete av totalt ni kandidater:

Ingvill Kvernmo (38),
rådmann i Orkdal kommune i ett år.  Før det direktør i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg i Trøndelag og i Håndverkerforeningen i Trondheim. Satt i bystyret i Trondheim for Ap. Opprinnelig orkdaling, bosatt i Trondheim.

Petter Lindseth (45),
rådmann i Meldal i tre år. Tidligere ansatt som spesialrådgiver i Kreftforeningen, og ansatt i offentlig forvaltning i Rissa Petter_Lindseth_1_1.jpgkommune blant annet med planarbeid og i Fosen regionråd. Har en fortid som journalist i Fosna-Folket. Bosatt i Trondheim.

Per Sverre Ersvik (47),
(bildet øverst) ass. rådmann i Kristiansund siden 2015. Tidligere økonomisjef i Frei kommune og i Kristiansund. Kommunene slo seg sammen i 2008. Har arbeidsoppgaver knyttet til økonomi, strategisk utvikling og kommunereformen. Rådmannens stedfortreder i Kristiansund.

Hege Sørlie (56),
Hege_S__rlie_1_1.JPGrådmann i Meløy kommune i Nordland. Før det rådmann i Namsos 2007 til 2013. Gikk av under turbulensen rundt pengesluket Rock City, der administrasjonen fikk hard kritikk.  Har bakgrunn fra helsesektoren.

Helge Klungland (53),
prorektor ved NTNU. Tidligere rektor ved Høgskolen i Sør-Trøndelag. Har som hovedoppgave ved NTNU å hente ut gevinster etter fusjonen mellom NTNU og høgskolene i Sør-Trøndelag, Gjøvik og Ålesund. Tidligere også avdelingsdirektør i Miljødirektoratet. Bosatt i Orkdal.

OBS!
Per Sverre Ersvik (Kristiansund) og Helge Klungland (bildet - NTNU) søkte også stillingen som rådmann i Orkdal i 2016. Den gangen tapte de for Ingvill Kvernmo.

Klungland_1_1.jpgDa holdt Orkdal kommune søkerlista hemmelig i strid med lovverket. Ingen utenfor en indre krets fikk dermed vite at Ersvik og Klungland var blant dem som konkurrerte om stillingen.

Petter Lindseth i Meldal sto ikke på den hemmeligholdte søkerlista.

Rådmann Arild Risvik i Snillfjord søkte da, men søker ikke nå. Han slutter og begynner i ny jobb hjemme på Fosen.

 

Publisert 18.04.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse