Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Håndballjubel: OIF berget plassen i 2.divisjon - på håret!

DSC_0051.JPG

Slik så det ut da OIFs håndballjenter berget plassen i 2. divisjon. Det skjedde med ett måls margin og på overtid - etter sesongens første bortseier. 70 støyende OIF-supportere gjorde Skognhallen til hjemmebane i skjebnekampen lørdag.
Se bilder.

Foran på jubelbildet sitter supporter Jan Erik Løseth med tromme. Han og resten av reisefølget ga de innfødte bakoversveis og muligens tinnitus da de kom til hallen for å se hjemmefavoritt Levanger 2 møte OIF.

DSC_0026.JPG

Dette er Skognhallen, ikke Orklahallen. To busslaster med supportere brukte lørdagen til å hjelpe OIF-jentene til et videre liv i 2.divisjon.

Avslutninga på en tøff sesong ble så dramatisk som det lar seg gjøre å få den, og redningen var så hårfin som overhodet mulig:

OIF endte på samme poengsum som Ålesund, men kom over nedrykksstreken. Det er takket være ett - 1 - mål bedre resultatet i de to innbyrdes oppgjørene. Se tabell og resultater.

DSC_0025.JPG

Marthe Togstad fyrer løs med venstreslegga.

Lørdag måtte OIF, som sto med null poeng på bortebane, slå Levanger 2. Ålesund måtte samtidig tape mot Volda borte.

DSC_0014.JPG

Anja Søyseth gjennom for OIF.

Skummelt i Volda
OIF startet svakt i Skognhallen og lå under mens Ålesund nokså  overraskende var oppe i tre måls ledelse mot sterke Volda. Liveoppdateringene på nettet fra Sunnmøre gikk som elektriske støt gjennom tilhengerskaren. Var det mulig?

Alt så beksvart ut. Tittelen på denne artikkelen lå klar i bakhodet:"70 supportere fulgte OIF ned i 3. divisjon".

Den ble det heldigvis ikke bruk for.

DSC_0017.JPG

Hedda Sofie Sterten på farten i Skognhallen.

Etter en nervøs og famlende åpning med en serie brente sjanser, klarte OIF å slåss seg til ledelse 8-7 ved pause.

I Volda hadde hjemmelaget utlignet mot Ålesund, slik at det sto 11-11 ved sidebytte der. Det fikk ikke OIF-spillerne vite. De måtte spille for seier uansett. Uavgjort for Ålesund var nedrykk for OIF.

Andre omgang
Etter pause viste OIF seg som klart bedre enn en ung utgave av Levanger 2. Det gikk mot sesongens første borteseier.  OIF opparbeidet seg en sjumålsledelse på det meste.

Samtidig, i Volda: Ålesund så ut til å rakne og lå under med fem mål, 14-19. Svart ble til hvitt, fortvilelse til begeistreing. Plassen var reddet! Det trodde i hvert fall alle som fulgte med på liveoppdateringen.

Men: Så ble det 19-15 i Volda. Og deretter 19-16, 19-17 og 19-18. Ålesund trengte bare ett mål til for å sende OIF ned i 3.divisjon.

DSC_0024.JPG

Oda Sterten gjør 21-14 på en kontring. OIF er ferdig med sin del av jobben, men så var det Volda-Ålesund, da.

Kampen i Skognhallen endte 21-16 til OIF. I Volda var det fortsatt ett minutt igjen og 19-18 til hjemmelaget. Enkelte OIF-supportere så seg om etter hjertstarter, andre så etter Jägermeister.

Men Volda-Ålesund endte 19-18. Det utløste jubelscener og en infernalsk støy fra trommer, sauebjeller og blåsere som normalt ikke hører hjemme i norsk 2. divisjon.

Trener Stig Løvseth og resten av teamet kunne trekke ett av håndballhistoriens letteste lettelsens sukk.

DSC_0033.JPG

Glade OIF-spillere takker supporterne.

Troppen mot Levanger 2, mål i parentes:
Ingrid Westergren Foss, Anja Søyseth (3), Marie Gjerstad (2), Kirsti Lund (1), Elisabeth Vollum (4), Kine Landrø, Oda Sterten (4), Marthe Togstad (4) Marthe Eggen Løvseth, Sigrid Ysland, Mari Evjen, Rikke Svinsås Buan, Beate Wuttudal Skjenald, Hedda Sofie Sterten (1), Hege Syrstadeng, Mina Løseth (2).  

DSC_0055.JPG

Håndballykke: Elisabeth Vollum i forgrunnen, Rikke Svinsås Buan, Kirsti Lund og Beate Wuttudal Skjenald (med flagget).

DSC_0029.JPG

Trommis Jan Erik Løseth og deler av den harde kjerne med bortesupportere.

DSC_0050.JPG

Vi koster på oss et lagbilde til. På gjensyn i 2. divisjon sesongen 2017/18.

 

Publisert 08.04.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse