Besøkstall

66 716 denne måneden

17 050 861 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Har invitert Prinsesse Ingrid Alexandra til Orkanger

IA_2.jpgOrkdal kommune har invitert Prinsesse Ingrid Alexandra til Orkanger i forbindelse med åpninga av den gjenreiste Thamspaviljongen.

Datoen er 9. september 2017. Da kan det bli Kongelig besøk.

Tronarvingen fikk et andelsbevis i bygget som gave fra Orkdal på 13-årsdagen.

Andelsbevisene er verdt 1000 kroner og det følger med et hefte om paviljongen.

Setter ned tidskapsel
I tillegg til invitasjon og bursdagsgve, har kommunen og Prosjekt Heimatt spurt om kongefamilien vil bidra med en gjenstand til en tidskapsel som skal graves ned ved bygningen. Thamspaviljongen har en fortid knyttet til norsk historie og selvstendighet. Prosjektet er opptatt av at returen fra USA til Orkanger skal peke mot framtida.

En tidskapsel inneholder minner fra vår tid som andre kan studere en gang i fjern framtid.

Brevet fra Orkdal gikk til Kronprinsfamilien 5. januar. Prinsesse Ingrid Alexandra ble tenåring 21. juli. Slottet har allerede takket både for gaven og invitasjonen.

Svaret fra Slottet
Assisterende sekretariatsleder Olav Heian-Engdal ved hoffet skriver blant annet følgende:

"DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen har bedt meg om å takke for Deres datert 5. januar 2017 hvor De har sendt et andelsbevis på Den norske Paviljongen fra verdensutstillingen i Chicago i til H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra i anledning 13-årsdagen.

Når det gjelder forespørselen om å være tilstede under den offisielle åpningen av Thamspaviljongen i Orkanger lørdag 9. september 2017, er det foreløpig for tidlig å gi noe bestemt svar på om Prinsessen vil ha anledning til å være tilstede. Vi skal derfor få lov til å komme tilbake til saken. Dette gjelder også forespørselen om et bidrag til en tidskapsel."

Thams´ 150-årsdag
Thamspaviljongen vil bli høytidelig åpnet på tomta ved Orkdal rådhus på dagen 150 år etter at Christian Thams ble født.

Håndverkere ved Thams´Strandheim Brug på Orkanger bygde klenodiet under hardt tidspress i 1892/93 før byggesettet ble skipet til USA. Der fungerte kopien av ei norsk stavkirke først som kino på landstedet til den styrtrike tyggegummikongen William Wrigley (mer amerikansk kan det ikke bli), og senere som hovedattraksjon ved nasjonalromantiske utendørsmuseet Little Norway (mer norsk kan det knapt bli).

Dugnad på Beitøra
En intenst dugnadsarbeid pågår nå i Coops tidligere byggvarehus på Beitøra. Du kan se ei utstilling med deler av bygget og bilder på OTI.

Prosjektgruppa har tidligere antydet at kronprinsfamiliens nærvær er naturlig når Thamspaviljongen vender hjem til Norge. Både Kong Olav og Kong Harald besøkte nemlig Little Norway som kronprinser.

Nå har det altså gått invitasjon til Prinsesse Ingrid Akexandra, som er den neste i rekken av tronarvinger etter sin far, Kronprins Haakon.

Les tidligere artikkel om kongelige planer da det enda var håp om å kunne åpne paviljongen allerede i juni 2016.

Winner.jpg

Thamspaviljongen før demontering i Wisconsin, her med den tidligere eieren Scott Winner. Winner har besøkt Orkanger etter salget.

 

Publisert 27.01.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse