Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Endelig: Orkangers verste vorte er snart borte

DSC_0005.JPG

Hva er dette? Et resultat av tragedien i Syria eller et bilde fra et fjernt jordskjelvområde? Nei, du ser restene av vorta på Orkangers nese. Snart er den borte.

Dette er altså et glimt fra de siste dagene i historien til gamle Orkanger brannstasjon.

DSC_0005.JPG

Karakteristisk bygg med en mangfoldig historie, men det blir neppe savnet.

Murbygget har stått som et gult spøkelse midt i tettbebyggelsen i år etter år - og i et par generasjoner etter at biblioteket flyttet ut fra andreetasjen.

DSC_0003.JPG

En skamplett forsvinner til glede blant annet for folk i den såkalte Blåsmoblokka i bakgrunnen.

Forargelsens hus bukker nå under for Mardahl Maskin og oppdragsgiver Salvesen & Thams. Saneringa har tatt tid først og fremst på grunn av strenge miljøkrav.

Malinga på ytterveggene måtte skaves av og samles omhyggelig opp for å unngå at tungmetaller og annen gørr kommer på avveier.

Salvesen & Thams lyktes til slutt med å kjøpe av Tangen Invest, som hadde latt eiendommen forfalle i årevis. Den lokale eiendomsutvikleren vil bygge leiligheter på tomta.

Også Blåsmo-bygget skal rives. Coop Orkla Møre har planer om å sette opp ny og mye større butikk til erstatning for den underdimensjonerte Prix-forretningen.

Et par stridstema må avklares der:
* Coop misliker krav fra kommunen om leiligheter over forretningen for å oppnå god utnyttelse av tomta. Frykter det blir for liten plass.
* Coop ønsker å få disponere også den nordlige delen av tomta for å få mer plass. Den er foreløpig satt av til mulig utvidelse av Orkanger barnehage, som er nabo på motsatt side av Dordigata.

DSC_0002.JPG

Inngangen til det som for 40 år siden var pauserom for den utegående delen av tekniske tjenester. 

DSC_0012.JPG

Bilde tatt like før saneringa startet.

 

Publisert 19.01.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Sjur Vaage 24.01.2017 12:56
Og det er egentlig ganske trist, for flere av oss likte bygget. Hadde vært bedre om de pusset det opp. Alt for mange gamle bygg forsvinner til fordel for nye boligkompleks. Hva blir det neste? Fjerne fredingen av trehusbebyggelsen på Nerøra til fordel for betong- og glasskompleks vi kan stappe enda flere folk inn i?

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse