Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Det er servert: Mat fra Spania og Iran på Orkanger

DSC_0011.JPG

Mina fra Iran og Reyes fra Spania (Gran Canaria) sørger for flere eksotiske smaker enn noen gang før på Orkanger. Fredag åpnet restauranten På Hjørnet i lokalene til den tidligere Tapasen.

Søndag med taste of Iran
Har du prøvd det persiske kjøkken? Ikke det, nei. Fra søndag har du sjansen. Søndager lager På Hjørnet persiske (iranske) spesialiteter i tillegg til den spanske og norske menyen.

Ved grytene står Reyes Hernandez Diaz og Mina Ghafarpoor.

Reyes har vært kokk på Tapasen også tidligere og sørger for kontinuitet. Mina er flyktning fra Iran. Hun tar med seg smaker fra hjemlandet og andre deler av Østen.

Tapasmenyen hos På Hjørnet er allerede innhioldsrik og blir gradvis utvidet. I motsetning til før vil menyen variere en del. På vei inn en av de første dagene er blant annet paella, blekksprut og marinerte blåskjell, forteller Reyes.

Mina kommer til å prøve ut mange retter med persisk opphav. Første søndag byr på salat olovieh og en persisk makaronirett sok visstnok svir kraftig, i tillegg til en kebabvariant fra Iran.

Kebab er persisk
- Det er derfra kebab kommer, og jeg skal lage en ris du aldri har smakt før. Det persiske kjøkkenet er spennende. Vi ser på mange muligheter og skal prøve oss litt fram, sier Mina Ghafarpoor.

Smørbrød og kaloririke kaker finnes også.

DSC_0007.JPG

Reyes med et eksempel på hva du kan putte i deg til kaffen.

Lokalet er pusset opp og møblene er nye nå når det igjen blir matglede og liv i restauranten, som ligger nettopp på hjørnet av Hjørnegården.

På Hjørnet har åpent kjøkken fra 12-21 på hverdager, mens restauranten blir åpen til utpå natta i helgene. Foreløpig er det stengt mandag og tirsdag, men til våren åpner På Hjørnet alle dager.

PS - mangfold: Restaurantene i Orkanger sentrum er et uttrykk for at Orkdal har blitt et flerkulturelt samfunn. Solruns representerer det norske, mens folk fra andre land driver Monte Rosa, Moon, På Hjørnet og Konstadhaven.

Moon utvider fior øvrig med sushibar når restauranten snart åpner igjen etter å ha holdt stengt en periode.

DSC_0002.JPG

Nye farger og nytt interiør der Tapasen holdt til.

 

Publisert 13.01.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse